Fudbal

Siti grabi ka tituli

Fudbaleri Mančester sitija nastavljaju nezadrživo ka odbrani titule u Premijer ligi.
Bendigo Advertiser
Bendigo Advertiser
Portal AnalitikaIzvor

Izabranici trenera Pepa Gvardiole su po drugi put za nekoliko dana pobijedili Totenhem, ovog puta sa 1:0, što im je bilo dovoljno za nova tri boda kojim su opet izbili na prvo mjesto tabele Premijer lige.

Za razliku od meča u Ligi šampiona u srijedu, na kojem je bilo čak sedam golova (4:3), sada je viđen samo jedan i to veoma rano, na početku meča, tačnije u petom minutu.

Nakon centaršuta s desne strane, Serhio Aguero je glavom vratio loptu u peterac gdje se našao mladi Fil Foden koji je glavom zatresao mrežu Totenhema za konačnih 1:0.

On je tako postao prvi igrač rođen poslije 2000. da je postigao gol za Mančester siti u Premijer ligi i postao je treći najmlađi strijelac u istoriji Premijer lige sa 18 godina i 327 dana.

Totenhem je u 15. minutu preko Eriksona mogao da izjednači, ali Danac je promašio zicer.

Sitijeva pobjeda mogla je biti i ubjedljivija da su svoje prilike iskoristili Bernardo Silva u 33. i 35. minutu, te Serhio Aguero i Fil Foden u prvih pet minuta drugog poluvremena.

Posljednju veliku priliku imao je Liroj Sane u 69. minutu, ali ni on nije uspio da zatrese mrežu.

Mančester siti je ove sezone upisao čak 25 pobjeda na svom terenu u svim takmičenjima, što je najviše do sada u klupskoj istoriji i najviše kada je riječ o jednom klubu od sezone 2010/11. kada je Mančester junajted to uradio 26 puta.

 

Portal Analitika