Društvo

Đukanović: “Vijesti” prenijele apsolutnu neistinu koju sam demantovao

Predsjednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista Milo Đukanović saopštio je danas da u ovom trenutku ne razmišlja o tome da li će se kandidovati za predsjednika partije. Kazao je  da je tužio dnevni list „Vijesti” i odbjeglog biznismena Duška Kneževića jer je smatrao da mora da povede računa o zaštiti vlastitog dostojanstva.
Đukanović: “Vijesti” prenijele apsolutnu neistinu koju sam demantovao
Portal AnalitikaIzvor

Precizirao je da je tužio Vijesti jer su prenijele apsolutnu neistinu koju je prethodno demantovao.

“Nijesam usamljen u podnošenju tužbi. I Vijesti su aktivne u podnošenju tužbi protiv konkurencije na medijskoj sceni. Nikad nijesam rekao da sam za gašenje nekog medija, pa ni gašenje Vijesti ne bi riješilo probleme”, poručio je Đukanović, ističući da u svakom segmentu Crna Gora mora postati društvo koje će poštovati profesionalne standarde. 

“U jednom mjesecu je Vaša kuća objavljivala 16 tekstova dnevno protiv mene. Mislite li da je to profesionalno? To nije profesionalni standard”, rekao je Đukanović odgovarajući na pitanje novinarke Vijesti. 

Upitan za eventualnu kandidaturu za predsjednika DPS-a, Đukanović je ocijenio da u toj partiji nikad nijesu imali nekih nekontrolisanih inicijativa. 

“Uvijek sjednemo, analiziramo i sagledamo izazove. Nije bilo pomena ni razmišljanja o promjenama u organizaciji u vrhu partije. I sada, kao i ranije, ne razmišljam o tome da li ću se kandidovati za predsjednika partije. Jedino razmišljam da pogledamo šta je to izazov za budućnost”, kazao je Đukanović novinarima u vili Gorica, nakon što je uručio nagrade najuspješnijim privrednicima.

DPS će krajem godine održati kongres na kojem će se birati novo rukovodstvo partije.
 

Portal Analitika