Društvo

Stigle dvije prijave

Aleksandra Pavićević i Dragan Cvijović prijavili su se na konkurs za urednika Prvog programa Televizije Crne Gore, potvrdio je Pobjedi direktor TVCG Slavko Đurđić.
Stigle dvije prijave
PobjedaIzvor

Konkurs za urednika Prvog programa TVCG ponovljen je jer se u prvom roku - koji je istekao sredinom prošlog mjeseca, niko nije prijavio.

- Od pravne službe sam dobio informaciju da su se prijavila ova dva kandidata, tako da ću što prije obaviti sa njima razgovor i nastojaću da u što kraćem roku donesem odluku – rekao je juče Đurđić za Pobjedu.

Za urednika Drugog programa Televizije Crne Gore prijavio se dugogodišnji novinar Sabrija Vulić koji je izabran na tu funkciju, dok je Jadranka Prelević urednica prvog programa Radija Crne Gore.

Kandidati za urednike Prvog i Drugog kanala TVCG moraju imati visoku stručnu spremu, najmanje pet godina radnog iskustva na novinarskim i uredničkim pozicijama u medijima, kao i organizacione sposobnosti i profesionalne reference za uredničke poslove.

Kandidati za urednika Prvog programa Radija Crne Gore, osim navedenih uslova za programske urednike TVCG, moraju raditi i audio test.

Portal Analitika