Fudbal

Ajntraht eliminisao Benfiku, prošli dalje Čelsi i Arsenal

Odigrane su revanš utakmice četvrtfinala Lige Evrope. U polufinale su se plasirali Ajntraht, Čelsi, Arsenal i Valensija.
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Portal AnalitikaIzvor

Fudbaleri Ajntrahta, uspjeli su da izbrišu minus iz prvog meča u Lisabonu od 4:2 i pobjedom od 2:0 prođu među četiri.

Bio je to nokaut za lidera u prvenstvu Portugala i Ljubomira Fejsu koji je odigrao svih 90 minuta za tim Benfike, koja osim što je prvi gol primila iz ofsajda, na kraju nije imala ni sreće.

Prvi gol za tim iz Frankfurta dao je Filip Kostić iz ofsajda, koji je promakao sudijama. Rode je sa 16 metara u 67. minutu pogodio za 2:0.

Imala je Benfika nekoliko šansi da dođe do gola koji bi im donio plasman, a najbliži je bio Salvio koji je pogodio stativu pet minuta prije kraja.

U derbiju nije bilo dileme pošto je Arsenal i u revanšu pobijedio Napoli 1:0. Ukupno 3:0 je bilo za tim iz Londona, a jedini gol u Napulju dao je Lakazet lijepim udarcem iz slobodnjaka.

Emerija može da brine povreda Remzija koji je napustio teren u 34. minutu zbog mišićnih problema.

Čelsi je sa 4:3 u revanšu pobijedio Slaviju. Meč je imao vrlo zanimljiv tok. Pedro, autogol Delija i Žiru donijeli su plavcima poslije samo 17 minuta prednost od 3:0.

Smanjio je Suček u 26. minutu, da bi Pedro drugim golom već u 27. uvećao na 4:1. Gosti se nijesu predali i Sevčik je u četiri minuta smanjio na 4:3, ali je izostao senzacionalan povratak u meč.

U polufinale se plasirala i Valensija koja je u revanšu pred svojim navijačima pobijedila Viljareal 2:0. Latore i Pareho su srušili popularnu žutu podmornicu.

Parovi polufinala su Arsenal – Valensija i Čelsi – Ajntraht. Utakmice polufinala igraju se 2. i 9. maja.

Portal Analitika