Društvo

Obilježen Svjetski dan radio-amatera

Savez radio-amatera je obilježio 18. april, Svjetski dan radio-amatera i tom prilikom u prostorijama u ul. Novaka Milševa 31 je postavljena izložba mobilne opreme za rad u vanrednim situacijama, kao i foto i video prezentacija sa vježbi u kojima smo učestvovali u prethodnim godinama, saopšteno je iz tog saveza. 
Obilježen Svjetski dan radio-amatera
Portal AnalitikaIzvor

Ove godine su tema komunikacije RMZO (Radio mreža za opasnost) aktivnosti , kojom obilježavamo 40. godišnjicu katastrofalnog zemljotresa koji je zadesio crnogorsko primorje u aprilu 1979. a u kome su radio-amateri uzeli aktivno učešće i bili jedini komunikacioni kanal u prvim satima i danima zemljotresa.

Na svečanosti su prisustvovali predstavnici više državnih institucija, članovi kabineta predsjednika Vlade, predstavnici Direktorata za vanredne situcije, predstavnici Vojske Crne Gore, predstavnici ministrstava ekonomije, nauke i dporta i mladih, kao i redstavnici Agencije za elektronske komunkcaije i poštansku djelatnost EKIP i predstavnici Agencije za radio difuziju, članovi saveza i predstavnici partnerskih organizacija.

Prisutne je pozdravio potpredsjednik Saveza Đuro Vučinić, zahvalio im se na prisustvu i još jednom upoznao prisutne sa ulogom koju radio-amateri imaju u slučaju prirodnih i humanitarnih katastrofa kao nezaobilazan faktor i činioc komunikacionog sistema.

Portal Analitika