TV / Film

Snima se biografski film o Sex Pistolsima

Biografski film o karijeri muzičkih ikona 70-ih godina prošlog vijeka - Sex Pistolsa, već je u pripremi, a podstaknut je ogromnim uspjehom koji je ostvario biografski film o grupi Queen - "Bohemian Rhapsody", piše "Rock And Roll Garage".
Snima se biografski film o Sex Pistolsima
Hina/Portal AnalitikaIzvor

Britanska produkcijska kuća "Starlight Films" na filmu o jednom od najuticajnijih sastava pank scene u Velikoj Britaniji radi već 18 mjeseci.

Produkcija uskoro počinje i s kastingom glumaca, a u središtu priče naći će se pokojni menadžer benda Malkom Meklaren i poznata modna dizajnerka Vivijen Vestvud koji su 70-ih godina u londonskoj četvrti Chelsea vodili butik koji je imao veliki uticaj na britansku pank scenu.

Rediteljka filma Ajša Planket izjavila je za "The Daily Star" da su bili impresionirani brojem prodatih ulaznica za "Bohemian Rhapsody", kazavši da to samo pokazuje da postoji ogroman apetit publike za ovakvim filmovima.

Sex Pistols osnovani su u Londonu 1975. godine. Iako su u početku trajali samo dvije i po godine i izdali samo četiri singla i jedan studijski album - "Never Mind the Bollocks, Here’s the Sex Pistols", uz Ramonese i Clash smatraju se najuticajnijim sastavima pank scene u Velikoj Britaniji.
 

Portal Analitika