Društvo

Zašto o ovome svi mediji ćute?

Građani Herceg Novog su razočarani i isfrustrirani postupanjem ODT-a koji je nakon hapšenja nasilnika koji je seksualno zloupotrebljavao mloljetnu djevojčicu, pušten na slobodu - kažu za Portal Analitika čitatelji iz tog primorskog grada.
Zašto o ovome svi mediji ćute?
Portal AnalitikaIzvor

''Nedavno su neki od elektronskih i štampanih medija u Crnoj Gori, kao i nekoliko NVO-a,  putem E-maila bili upoznati o dešavanjima oko Srednje škole “Ivan Goran Kovačić” i OŠ “Milan Vuković” u H. Novom i uznemiravanju djevojčica koje se iz  škole vraćaju kući. Nedugo zatim su se po gradu  pojavili izlijepljeni plakati sa upozorenjem i slikom privođenog pa na slobodu puštenog nasilnika koji je seksualno zloupotrebljavano maloljetnu djevojčicu. On je nedavno pušten na slobodu i nastavio je sa ranijim navikama i aktivnostima što je dodatno uznemirilo građane koja imaju djecu ovog uzrasta'', stoji u pismu čitateljke (identitet poznat redakciji) koja se obratila Portalu Analitika.

Kako čitateljka iz Herceg Novog dalje objašnjava, Novi slučajevi se ponovo dešavaju i informacije se šire gradom, putem društvenih mreža i značajno dovode  do uznemirenosti i straha građana, prvenstveno zabrinutih roditelja koji su preko roditeljskog savjeta OŠ “Milan Vuković” juče (17. 04. 2019 ) podnijeli prijavu policiji (prijava u prilogu) protiv nepoznatog muškarca koji danima presreće djevojčice i skida se pred njima.

prijava-policiji-rs-os-milan-vukovic-hn-1

''Proteklih nekoliko dana predstavnici u Savjetu roditelja su dobili nekoliko pritužbi od strane roditelja učenika naše škole da se pojavilo nepoznato muško lice, koji na razne načine uznemirava djecu i roditelje. Jutros smo dobili informaciju da je vaša patrola bila na parkingu ispred škole, i oko groblja na Savini, a u istom periodu na stotinjak metara od vašeg vozila. Gore pomenuto lice se naglo skinulo ispred jedne gospođe i djeteta, nakon čega je utekao u pravcu šueme. Stoga Vas molimo da preduzmete konkretnije radnje u cilju zaštite naših učenika i ostalih mještana Savine'', navodi se u pirjavu koju je CB-u, uputio Savjet roditelja OŠ Milan Vuković u Herceg Novom.

Ona smatra da čak ni pojedini službenici u Centru bezbjednosti Herceg Novi ne kriju razočarenje potezom ODT-a, koji je nakon hapšenja nasilnika koji je seksualno zloupotrebljavano maloljetnu djevojčicu pušten na slobodu, ali javno ne žele da  o tome govore, a javnost je uskraćena za informacije o cijelom slučaju.

''Zapanjujuće je i sramno, čutanje i ignorisanje ovih događaja od strane dopisnika štampanih i drugih medija u Herceg Novom za koje niko ne može reći da za njih nije čuo i da za njih ne zna. Koji je razlog ćutanja i šta je u pitanju znaju samo oni koji su plaćeni da prete dešavanja i o njima izvještavaju javnost i građane, ili su palćeni da i ne izvještavaju baš o svemu.Lakše od toga je slati bajkovite pričice o dolasku proljeća i blagostanju na obali mora. Razlog je možda u tome što postoje važniji i preči događaji od ovakvih na našu žalost loših, pa pažnju plijeni priča o prvim turistima koji stižu u Institut u Igalu, dok priča o manijakalnim prepadima djece i građana mogu i pričekati'', govori ona.

Kako dalje navodi, kao roditelj i građanka Crne Gore je razočarana i nema bolje riječi jer je ovako postupanje, kako ocjenjuje, jedna velika sramota za koju nema opravdanja za nerad, dvoličnost i licemjerje.

''Pitam se samo da li ti ljudi, koji sve ovo mirno posmataju i ne reaguju, imaju svoju djecu i da li razmišljaju da svako od te djece, sjutra može biti žrtva ovakvih događaja?'', zaključuje čitateljka.

Portal Analitika