Crna hronika

Suđenje Raduloviću i ekipi odgođeno za 17. maj

Suđenje Ranku Raduloviću i ostalima danas je u podgoričkom Višem sudu odgođeno za 17.maj kako bi se novoangažovani advokat Zlatka Matanovića upoznao sa spisima predmeta.
Suđenje Raduloviću i ekipi odgođeno za 17. maj
B.R.
B.R.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Radulović,  Igor Vukotić i albanski držabljanin Erogen Brajović su, prema sumnjama istražitelja, planirali više likvidacija, učešće u ubistvima, iznude, zelenašenje, neke bombaške napade i pokušaje ubistva.

Prema navodima optužnice koja je potvrđena krajem prošle godine se navodi i da je Ranko Radulović planirao da ubije dvojicu Nikšićana - sinove Milana Leza Vilotijevića, osuđenog na 20 godina zatvora zbog ubistva Slavka Radulovića, rođenog brata uhapšenog Ranka Radulovića.

Uloga Radulovića bila je da sa umišljajem podstakne članove kriminalne organizacije, na čijem je bio čelu, da počine ova ubistva. Ova petnaestočlana grupa iz Nikšića, Kotora i Albanije tereti se za učešće u ubistvima Miloša Šakovića, Dražena Čađenovića, Gorana Lenca, Đorđa Sekulovića i Nika Roganovića, kao i u pokušajima ubistva Novljanina Duška Roganovića i Podgoričanina Vjekoslava Lambulića, te u iznudama, bombaškim napadima, zelenašenju...
Na spisku za odstrijel ove kriminalne grupe bili su glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i njegov sin kao i bivši službenici Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Duško Golubović i Zoran Lazović, i policijski službenik Duško Koprivica i njegov sin.
 Na spisku osumnjičenih, osim Radulovića, Brajovića i Vukotića su Radoš Petrušić, Stefan Radulović (22), Luka Radulović (24), Ratko Martinović (38), Darko Vicković (38), Nikola Mandić (20), državljani Bosne i Hercegovine Nenad Lubura (52), Radoje Preradović (54), Miladin Dedović.

Naredbom su obuhvaćeni i Zlatko Matanović iz Skadra i Nikšićanin Stefan Perović. Naredbom je obuhvaćen i Kotoranin Nikola Mršić, kojem se na teret stavlja da je bio dio kriminalne grupe.

Proces vodi sutkinja Ana Vuković.

Portal Analitika