Crna hronika

Podgoričanin pao sa 476 kilograma rezanog duvana

Službenici Uprave policije uhapsili su Podgoričanina M.N. (34) zbog nedozvoljene trgovine rezanim duvanom za koji se sumnja da je prokrijumčaren iz Albanije, saopšteno je iz UP.
Ilustracija
Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

Službenici Uprave policije – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pronašli i oduzeli veću količinu rezanog duvana. Osumnjičeni za krivično djelo nedozvoljena trgovina je lišen slobode.

Naime, službenici Odjeljenje granične bezbjednsoti Tuzi su, postupajući na osnovu operativnih informacija da se sa teritorije Republike Albanije krijumčari rezani duvan, izvršili obilazak reona kanjona rijeke Cijevne.

Tom prilikom policijski službenici su uočili lice koje u vozilo, nedaleko od granice sa Republikom Albanijom, pakuje veće džakove i dovozi ih u pravcu jednog objekta. Policijski službenici su utvrdili da se radi o M.N. (34) iz Podgorice.

Pregledom kuće i pomoćnog objekta policijski službenici su pronašli i oduzeli 24 veća pakovanja u kojima se nalazilo 934 pvc pakovanja sa sadržajem rezanog duvana ukupne težine 476 kilograma.

Lice i pronađeni duvan su predati službenicima Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta radi daljeg postupanja.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je pronađeni duvan prokrijumčaren sa teritorije Republike Albanije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu koji je naložio da se M.N. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina, kaže se na kraju saopštenja UP.

 

Portal Analitika