Politika

Protest sjutra u 20 sati, Knežević će iznijeti informacije o Stankoviću

Organizacioni odbor pokreta „Do slobode“ najavio je za sjutra u 20 časova protest ispred zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva u Podgorici. Iz pokreta su najavili da će se okupljenim građanima preko video-bima odbjegli biznismen Duško Knežević, koji će, kako su rekli, iznijeti informacije o vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću. Oni su saopštili da su na protest pozvali sve političke aktere, ali da još uvijek nisu dobili konkretne odgovore od njih.
Protest sjutra u 20 sati, Knežević će iznijeti informacije o Stankoviću
L. Đ.
L. Đ.Autor
Portal AnalitikaIzvor

„Nastavlja se izražavanje građanskog bunta zbog uzurpacije državnih institucija i njihovog pretvaranja u poslugu režima, prije svih Specijalnog državnog tužilaštva. Pokret ʼDo slobodeʼ poziva sve građane koji žele da učestvuju u oslobađanju Crne Gore od kriminalne hobotnice i korumpiranog sistema, da zajedno nastavimo ka cilju i natjeramo vrh režima i njihove pionire da se suoče s posljedicama svojih činjenja. Ideološke i druge razlike za nas su irelevantne. Jedini cilj nam je demokratsko konstituisanje vlasti – odgovorne pred svojim narodom – vladavina prava, sloboda medija i prosperitetna ekonomija. Pozivamo sve slobodnoumne građane, bez obzira da li su podržavaoci ove ili one partije, sva udruženja građana, sindikate, studente i penzionere da nam se pridruže“, saopštio je na konferenciji za medije jedan od predstavnika pokreta „Do slobode“, Božidar Jovanović.

On je naveo da je Duško Knežević glavni finansijer protest najavljenog za četvrtak.

Knežević podržava proteste i materijalno i sa svim informacijama koje ima, tako da on stoji iza svega ovoga s grupom ljudi koji ga podržavaju. Iznos novca koji je donirao nije poznat, jer će se protest finansirati po potrebi, koliko bude trebalo, a ima i drugih finansijera čije identitete ne možemo otkriti“, kazao je Jovanović.

On je rekao da su poslije afere „Koverta“ svi shvatili da Crna Gora nema budućnosti ako počiva na korupciji, strahu, kriminalu, reketiranju i nasilju.

„Podijeljeni u grupe, posvađani zbog simpatija prema različitim partijama, ne možemo ostvariti cilj. Niko nema pravo da se u ovom času rukovodi sujetom ili mržnjom prema onome do sebe. Trenutak u kojem se Crna Gora nalazi, a koji je preloman za njenu budućnost, suviše je važan i kod svakog dobronamjernog izaziva osjećaj dužnosti na otpor i demontiranje ovog mafijaškog sistema. Ako ne istrajemo na iskazivanju bunta na ulici, sistem će nastaviti da truje, pljačka i otima“, poručio je Jovanović.

doslobode2

Odgovarajući na pitanje kakav je njihov stav o ocjeni pokreta „Odupri se“, da dva protesta zbunjuju građane, Jovanović je rekao da oni nisu za podjele.

Knežević je u svojim obraćanjima već kazao da nije za podjele. On je protest organizovao zbog stava pokreta ʼOdupri seʼ, da odgode organizovanje protesta na neodređeno vrijeme. Iz tog razloga organizujemo ove proteste, jer nije bio zakazan sljedeći protest, ali i da narod ne bi gubio volju i povjerenje u to što želimo da postignemo protestima. Knežević je zakazao proteste i on je, javno i u svim svojim obraćanjima, podržao organizatore pokreta ʼOdupri seʼ. Bilo je nesuglasica, ali su se izgladile u međuvremenu i očekujemo njihovu podršku u četvrtak“, saopštio je on.

Jovanović je rekao da u pokretu „Do slobode“ nisu sigurni da li će se njihovi protesti održavati svake sedmice. Dodaje da će oni podržati svaki protest protiv režima.

Jovanović je saopštio da na prvom protestu neće biti šetnje do „ničije kuće“, ali da je ta mogućnost postojala.

Osim Jovanovića, predstavnici organizacionog odbora pokreta su Miljan Puškić, Milena Popović i Ivana Mihaljević. Oni su pozvali sve građane da im se pridruže sjutra una protest ispred zgrade VDT-a i SDT-a, u Ulici Slobode.

Portal Analitika