Društvo

Poljska donirala aparat za presađivanje kože Dječjoj bolnici

Aparat Dermatom, koji se u dermatologiji i traumatologiji koristi za presađivanje kože, uručen je danas Institutu za bolesti djece, a u pitanju je donacija Republike Poljske.
Poljska donirala aparat za presađivanje kože Dječjoj bolnici
Portal AnalitikaIzvor

Tim povodom direktor Kliničkog centra Crne Gore dr Jevto Eraković sastao se sa ambasadorom Poljske u Crnoj Gori Arturom Dmohovskim i konzulom gospodinom Rišardom Mihalskim.

Dmohovski je uručio Kliničkom centru donaciju u ime svoje zemlje, a aparat je obezbijeđen kroz projekat sufinansiranja u okviru Programa razvojne saradnje poljskog Ministarstva vanjskih poslova.

Direktor Kliničkog centra se zahvalio na donaciji, koja će, kako je kazao, značajno unaprijediti nivo zdravstvenih usluga u dermatologiji.

On je izrazio zadovoljstvo početkom saradnje Kliničkog centra Crne Gore sa Poljskom i istakao da će se ona u narednom periodu razvijati, kako u oblasti tehničko-tehnološkog osavremenjavanja, tako i u dijelu edukacije i stručnog usavršavanja kadrova.

Ambasador Republike Poljske je kazao da je to mali simbol prijateljstva između naših zemalja i podrške Poljske Crnoj Gori na putu integracije u Evropsku uniju.

Ambasador je dodao da je iznad svega srećan što zahvaljujući akciji "Poljska pomoć” najmlađi crnogorski pacijenti mogu dobiti medicinsku opremu koja bi im pomogla u liječenju.

Ambasadoru je uručena zahvalnica KCCG.

Portal Analitika