Ambasadorka SAD otvorila izložbu fotografija ''Staro Rožaje''

Džudi Rajzing Rajnke, ambasadorka SAD u Crnoj Gori, na kraju jednodnevnog boravka u Rožajama u utorak 16. aprila prisustvovala je premijeri dokumentarnog filma ''Staro Rožaje - grad muzej kojeg više nema''. Ambasadorka je nakon promocije filma, otvorila i izložbu fotografija ''Staro Rožaje'' autora Halila Markišića
Ambasadorka SAD otvorila izložbu fotografija ''Staro Rožaje''
Portal AnalitikaIzvor

Izložba i projekcija filma su završni događaj projekta ''Sačuvajmo kulturno i istorijsko nasljeđe za bolju buudćnost mladih'' koji je realizovala NVO Avlija, a projekat je finansirala ambasada SAD-a u Crnoj Gori.

Džudi Rajzing Rajnke je otvarajući izložbu fotografija i razglednica ''Staro Rožaje'' kazala, da je dirnuta bogatom istorijom i baštinom ovog kraja. Ona je istakla da je oduševljena toplim dočekom u Rožajama i naglasila da je potrebno zajednički raditi na očuvanju ljudskih prava i unapređenju dijaloga među kulturama i vjerskim zajednicama.

Džudi Rajzing Rajnke je tokom posjete Rožajama imala susret sa čelnicima lokalne uprave i obišla je ruševine Ganića kule, muzej ''Ganića kulu'' i posjetila Kučansku džamiju.

predsjednikopstinepokloniosliku-kucanske-dzamijeambasadorkisad
Portal Analitika