Politika

Tošković: Komunistički kadar i u vlasti i u opoziciji

Višedeceniska nesmjenjivost crnogorskog režima jedinstven je slučaj. Osnovano se postavlja pitanje zašto je to tako? Zato što su do antibirokratske revolucije 1989 godine jedni te isti javni i tajni kadrovi  komunističke ideologije u javnom i tajnom životu građana kreirali i sprovodili vrijednosti jednopartijskog komunističkog sistema da bi se poslije AB revolucije isti javni i tajni kadrovi komunizma međusobno dogovorili  kako da zadrže vlast tako što će jedni biti u vlasti a drugi u opoziciju i zatim su promijenili komunistički sistem u višepartijski kapitalistički obrazlažući to kao jedino ispravno rešenje za narod i državu, ocijenio je predsjednik podgoričkog odbora Radničke partije Radovan Tošković.
Tošković: Komunistički kadar i u vlasti i u opoziciji
Portal AnalitikaIzvor

"Osnovano se postavlja pitanje da li oni jedni te isti javni i tajni komunistički kadrovi imaju znanje i sposobnosti da na ruševinama komunističkog sistema kojeg su oni sami srušili izgrade višepartijski kapitalistički sistem? Jasno je da nemaju znanje i sposobnosti da izgrade drugi bolji sistem i tako su ti isti javni i tajni kadrovi komunističkog sistema politički išli iz jedne u drugu političku krajnost a to je politički rečeno, politička prostitucija. A to sve tako rade sa ciljem da im bude puno korito i tako su kao nesposobni kadrovi sve opljačkali a narod i državu gurnuli u ekonomsko-socijalnu provaliju. Svjedoci smo da na skupštinskoj političkoj sceni godinama dominiraju dnevno političke priče a ne vizije i strategije o budućnosti države. Priča o radnicima je nestala iz politike kako konceptualno tako i personalno ne samo iz političkih prioriteta već i fizički iz parlamentarinih klupa a priča o rešavanju teških ekonomsko-socijalnih problema građanja od kad postoji parlamentarna skupština nije pokrenuto", naveo je Tošković u izjavi dostavljenoj Portalu Analitika

On je naglasio da svako poređenje socijalne karte naših građana sa građanima drugih evropskih zemalja naslikovitije pokazuje naše teško siromaštvo. 

"Porazno je da od strane nadležnih institucija niko ne pokreće ništa u državi kako bi građani izašli iz siromaštva. Zašto je to tako? Zato što je crnogorski režim stvorio politički kapitalizam brak iz računa političkih elita i korporativnog kapitala i prateće truleži korupcije i klijentalizma uključujući rasprodaju savjesti pa stoga režim od naroda radi to što radi i tako je Crna Gora postala vašarište drumskih razbojnika gdje su kriminal, lažne diplome i korupcija pravilo a ne izuzetak. Slobodarski narode Crne Gore obavezno je istrajati da se nastave protesti i ostali vidovi  demokratske borbe da dodje do pada režima kako bi nove snage došle na vlast. Sva dešavanja na političkoj sceni moraju biti pod budnim okom slobodarskog naroda i  narod mora istrajati a zašto? Zato što je narod i država pod najvećom okupacijom koju sprovodi sadašnja vlast u protivnom  ukoliko bi na političkoj sceni Crne Gore ostalo sve isto onda je više nego jasno da su sva ova dešavanja jedna velika dimna zavjesa iza koje ništa nije kao što izgleda i zato su nevidljivi oni koji pale svijetlo u pomračini naše stvarnosti. Stoga se protiv režima treba uporno boriti do kraja da se dese promjene cijelog sistema i ne treba odustajati dok u neslavnu istoriju pošaljemo sve kurte i murte iz devedesetih koji u liku sadašnje vlasti i opozicije uništavaju Crnu Goru", zaključuje Tošković. 
 

Portal Analitika