Zabava

Nema je na sceni: Posvetila se unuku i živi s penzijom od 300 eura

Pjevačica Maja Odžaklijevska više puta je otvoreno govorila o porodičnom problemu od kako je njenom unuku Luki 2013. dijagnostifikovan autizam.
Nema je na sceni: Posvetila se unuku i živi s penzijom od 300 eura
Gloria.rsIzvor

"Postao je potpuno drugo dijete. Kivna sam na cijeli svijet zato što znam da je moja kćerka rodila zdravo i pravo dijete", rekla je pjevačica za "Gloriju". 

Poznata pjevačica se više ne pojavljuje na sceni jer se potpuno posvetila podizanju unuka. 

"Najviše vremena sam sa Lukom, i što se tiče neke rutine koja se odnosi na njega, ti dani se ne mijenjaju mnogo, ali je svaki različit jer zavisi od njegovog raspoloženja. Ako je snužden, onda idemo u park. To je prostor u kome se on oporavlja. Uglavnom se ne igra s drugom decom, pa ga vodim da se vere po drveću. Dosta je spretan i voli adrenalin. Ne smetaju mu ostala djeca jer igra svoju igru. Njegov fokus je kratkotrajan, ali uspio je da odgleda 'Tangled' u cugu. Samo zbog njega sam pre nekoliko godina sinhronizovala 'Vajanu'. To je odgledao sa 3D naočarima u bioskopu. Nije se pomjerio, jeo je kokice i gledao. Želela sam da čuje moj glas, jer ga on smiruje. Kad god mu se obraćam, ja to radim smireno, kad poludim, on počne da plače", ispričala je ona u intervjuu. 

Pjevačica je ispričala i da je ona prva kod unuka primijetila da se potpuno drugačije ponaša. 

"Krio se po ćoškovima, tražio je mrak i reagovao je na jak zvuk. Postao je potpuno drugo dijete." 

Od kada je odlučila da okači mikorofon o klin nastavila je život sa penzijom od 33.000 dinara mesečno. 

"Ne mogu unuku mnogo toga da pružim sa svojom malom penzijom, ali on je razuman. Kad mu kažem: 'Ne može baka to, nemamo para', snuždi se, ali ćuti. Nije bijesno dijete koje hoće pošto-poto da istera svoje", iskrena je Maja Odžaklijevska. 

Ona je istakla da je njena najveća želja da se Luka oporavi, da dobije još unučića, ali i da napiše knjigu.

Portal Analitika