Crna hronika

Danijela Kisić – Petrović: Natjeraće me da sada sa 67 godina ispalim prvi metak

Danijela Kisić – Petrović je u podgoričkom Višem sudu optužila specijalnu tužiteljku Stojanku Radović da joj je tražila da otkaže punomoćje advokatu Danilu Mićoviću jer joj u suprotnom neće vratiti 100.000 eura koje je položila na ime depozita u Osnovnom sudu.
Danijela Kisić – Petrović: Natjeraće me da sada sa 67 godina ispalim prvi metak
B.R.
B.R.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Kisić je ovo kazala na ročištu povodom kontrole dopunjene optužnice koju je specijalno tužilaštvo podiglo protiv nje i njenog sina Kristofera Petrovića, uprkos protivljenju advokata Mićovića da govori o detaljima koji nemaju veze sa navodima iz optužnice.

Kisić-Petrović se tereti da je organizovala kriminalnu organizaciju radi likvidacije više osoba, među kojima je jedna porodica i advokt. Njenom sinu se na teret stavlja članstvo u ovoj kriminalnohj organizaciji i nedozvoljeno držanje oružja.

„Bacili su bombu na moja vrata samo zato što sam iz Dubrovnika. Napadaju me na mojoj zemlji, zemlji mojih đedova. Sedam puta su me izvodili u tužilaštvo dok sam bila zadržana u Centru bezbjednosti i tražili da promijenim advokata Danila Mićovića. Kazali su mi da ako to ne uradim neće mi vratiti 100.000 eura depozita koje sam položila u Osnovnom sudu“,  kazala je ona.

Kisić je kazala da je apsurdno da je sa 67 godina optužuju za stvaranje kriminalne organizacije.

„Gone me za oružje, a imam dozvolu od 18. godine. Natjeraće me da sada sa 67 godina ispalim prvi metak“,  kazala je uplakana Kisić Petrović.

Kisić Petrović je prije početka razmatranja dokaza tužilaštva od predsjednika vanraspravnog krivičnog vijeća Borisa savića zatražila da isključi javnost jer je mediji „genocidno napadaju“.  Vijeće je odbilo njen zahtjev navodeći da nije opravdan.

Tužiteljka Stojanka Radović, koja zastupa optužnicu, kazala je da se radi o novoj optužnici, nakon dopunjene istrage, i da je u svemu postupljeno po mišljenju vijeća koje ju je vratilo na dopunu.

Sa druge strane, branilac Kisić I njenog sina Kristofera Petrovića, advokat Danilo Mićović zatražio je obustavu postupka jer prije svega ni jedan dokaz nije zakonito pribavljen.

„Bio bi presedan u sudskoj praksi da se ovakva optužnica potvrdi. Kvalifikacija je nepoznata u dosadašnjoj sudskoj praksi, ne postoji niti se može sastojati kriminalna organizacija od ovoliko članova koliko je to navedeno u ovoj optužnici“, naveo je Mićović.

Mićović je naveo da se protiv Kisićkinog sina Kristofora ne može potvrditi optužnica ni za jedno krivično djelo, a posebno ne za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kisić Petrović je vanraspravnom vijeću najavila da će na narednom ročištu prisustvovati predstavnici Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, sa čim se sudija Savić saglasio pojasnivši da su suđenja otvorena za javnost.

 

 

Portal Analitika