Muzika

Pokreće se novi projekat Danilovgradation: Gradimo muzički ukus kod mladih

Gimnazija ,,Petar I Petrović Njegoš“ iz Danilovgrada, sa Ministarstvom prosvjete i uz podršku Opštine Danilovgrad, organizuje 10. maja takmičenje gimnazijskih bendova pod nazivom Danilovgradation.
Pokreće se novi projekat Danilovgradation: Gradimo muzički ukus kod mladih
Portal AnalitikaIzvor

Takmičiće se 10 bendova iz 10 crnogorskih gimnazija - Podgorica, Nikšić, Bijelo Polje, Pljevlja, Kotor, Bar, Cetinje, Berane, Rožaje i Danilovgrad - na platou pored rijeke Zete, ispod gradskog mosta. Svaki bend nastupiće sa tri kompozicije od kojih je jedna autorska, a dvije već poznate kompozicije, na našem i nekom stranom jeziku.

Prvonagrađeni bend imaće priliku da u studiju snimi svoju pjesmu, dok su za drugu i treću nagradu obezbijeđena sredstva za nabavku muzičke opreme koja je bendu neophodna. U revijalnom dijelu nastupiće Marija Božović & Band.

Cilj ove manifestacije je da se mladi podstaknu na konzumiranje kvalitetnih i zdravih sadržaja. Takođe, projekat se u potpunosti naslanja na stav Ministarstva prosvjete da institucije treba da rade na podsticanju vannastavnih aktivnosti i profilisanju ukusa mladih. Zato se, između ostalog, realizuje i projekat „Dan umjetničkog obrazovanja“ sa Zetskim domom, u toku koga je nekoliko hiljada djece imalo priliku da posjeti Kraljevsko pozorište i Narodni muzej.

natasa-latkovic

Nataša Latković, direktorica danilovgradske gimnazije, rekla je: „Ovo je važan događaj, jer na institucionalnom nivou šaljemo poruku da ćemo se boriti za to da kvalitet zauzme mjesto u životima mladih. Nećemo ih prepustiti stihiji, več ćemo dati sve od sebe da ih usmjerimo i pokažemo da imaju našu podršku. To je proces, jer podrazumijeva značajno unapređenje ne samo školskog, već i vanškolskg ambijenta, ali cijenim da niko od nas, a posebno obrazovne ustanove, nemaju važnijeg zadatka“.

Portal Analitika