Region

Upali usred noći, obezbjeđenju uperili pištolj u glavu, pa zapalili sve

Nepoznati piromani potpuno su uništili preduzeće "5D" porodice Ugričić iz sela Prevalac kod Vranja, čije je sjedište u susjednom selu Panevalje, kada su im noćas oko 2 sata ujutro zapalaili devet kamiona, dvije građevinske mašine, kao i dio asfaltne baze. Šteta se procjenjejue na preko pola miliona evra.
Upali usred noći, obezbjeđenju uperili pištolj u glavu, pa zapalili sve
Portal AnalitikaIzvor

Naime, radi se o porodičnoj firmi sa oko 70 zaposlenih.

- Radili smo dobro i pošteno, dobijali poslove na tenderima. Sav beton novog autoputa od Grdeličke klisure do Vranja smo mi napravili i dobili sve moguće pohvale od od stranaca sa raznih deonica, od Španaca, Bugara  i drugih - priča za Jugmediu PR firme Sonja Ugričić i snaha te porodice.

U policiji kažu da im je oko dva sata jutros prijavljeno da je došlo do paljenja objekta, kamiona i druge mehanizacije privatnog preduzeća, te da je policija odmah po prijavi izašla na lice mjesta, kao i ekipa Vatrogasno-spasilačke jedinice koja je ugasila požar.

O tom slučaju je, kažu, obaviješteno Osnovno javno tužilaštvo u Vranju koje je naložilo uviđaj.

Preduzeće je bilo osigurano, ali to u ovoj situaciji Ugričićima ništa ne znači.

- Sada sve moramo iz početka - priča i plače mlada žena.

Ona objašnjava kako je došlo do upada i paljevine.

- Njih trojica su upala pod maskama. Jedan je prišao čuvaru i uperio mu pištolj u glavu, dok su dvojica, pretpostavljamo molotovljevim koketlima, posuli sve benzinom, zapalili i otišli. Mi smo plamen primijetili jer stanujemo kilometar od baze. Moj suprug je bos istrčao iz kuće i sa nekim radnicima koji su dotrčali gasio požar, ali uzalud, sve je otišlo - priča Ugričić.

Kaže da ne zna ko je mogao da počini ovakav zločin.

- Nikome se nismo zamjerili, baš nikome. Cijelo jutro nas zovu prijatelji sa svih strana - kaže.

 

Portal Analitika