Politika

Marković o Mitropoliji: Niko ne može mimo zakona, pa ni crkva

Zakon i Ustav jednako u Crnoj Gori važe za sve, i kao što nijedan građanin ne može da radi suprotno zakonu, to ne može da radi niko u ovoj zemlji, pa ni crkva, poruka je premijera Crne Gore, Duška Markovića u vezi s gradnjom na Rumiji i Prevlaci Miholjskoj.
Marković o Mitropoliji: Niko ne može mimo zakona, pa ni crkva
Portal AnalitikaIzvor

''Isto kao što građanin ne može da radi suprotno zakonu i predviđenoj proceduri, tako ne može niti jedan drugi subjekt u ovoj zemlji, pa ni crkva. To je moj stav i Vlada će se držati zakona i radiće po zakonu, koji važi kako za predsjednika Vlade tako i za sve ostale'', kazao je Marković.

Odgovarajući na pitanja novinara nakon današnjeg uručenja ključeva stanova koji su dodijeljeni zdravstvenim radnicima u Podgorici, Marković je kazao da je predlog Sretena Radonjića iz ASK-a pitanje Skupštine.

''Predlog Radonjića da pojedini podaci iz imovinskih kartona javnih funkcionera budu poznati samo ASK-u i da se dostavljaju samo na zahtjev tužilaštva, parlamenta ili kome već budu potrebni je pitanje Skupštine. Ako se steknu uslovi da zakon treba mijenjati u smislu zaštite ličnih podataka građana, parlament će o tome odlučiti. Ja sam za to da se ličnim podacima građana ne smije manipulisati. Što se mene tiče moji su podaci svi dostupni i znate više o njima nego ja sam'', kazao je Marković.

Portal Analitika