Region

CP: Prioritet prekid devetogodišnje diskriminacije Crnogoraca u opštini Vrbas

Predsjedništvo Crnogorske partije na sjednici održanoj 14.4.2019. godine u Novom Sadu razmatralo je stanje u partijskoj organizaciji, sveukupnu situaciju unutar crnogorske zajednice i aktuelnu političku situaciju u Republici Srbiji, saopšteno je iz stranke.
CP: Prioritet prekid devetogodišnje diskriminacije Crnogoraca u opštini Vrbas
Portal AnalitikaIzvor

Kako dodaju, raspisani su partijski izbori i usvojene odluke o načinu izbora gradskog odbora u Novom Sadu i opštinskog odbora u Kuli.

"Aktivnosti CP u narednom periodu će biti u cilju pune implementacije zakonom garantovanih prava za crnogorsku zajednicu u Srbiji. Prioritet je prekid devetogodišnje (9) diskriminacije Crnogoraca u opštini Vrbas i uvođenje Crnogorskog jezika u službenu upotrebu na teritoriju te lokalne samouprave imajući u vidu da su ispunjeni svi zakonom propisani uslovi.

Crnogorska partija će i dalje ostati neutralna u odnosu na aktuelne proteste, mitinge i skupove širom države i njena odluka da li će ući, sa kim i u kojoj formi političkog saveza zavisiće isključivo od odnosa potencijalnih političkih partnera prema identitetskim pitanjima crnogorske zajednice, konkretno prema crnogorskom jeziku u opštini Vrbas", zaključuju u saopštenju.

Portal Analitika