Crna hronika

Roćenović: Nijesam bio u emotivnoj vezi sa Lašmanovom

Svjedok Vedran Roćenović danas je u Višem sudu odbacio tvrdnje da je bio u emotivnoj vezi sa Ukrajinkom Anastasijom Lašmanovom koja je ubijena 11. maja prošle godine.
Roćenović: Nijesam bio u emotivnoj vezi sa Lašmanovom
Milena Lazarević
Milena LazarevićAutor
Portal AnalitikaIzvor

Zbog ubistva Lašmanove pred vijećem sudije Predraga Tabaša sudi se dvadesetjednogodišnjem Kotoraninu Arseniju Stanoviću.

Svjedok Roćenović ispričao je da je pokojnu Lašmanovu upoznao dvadeset dana prije ubistva. On je ostao pri izjavu koju je dao pred višim državnim državnim tužiocem.

Roćenović je tada kod tužioca rekao da mu se Lašmanova nije žalila da je imala problema i da nikada nije bio u njenom stanu.

Na današnjem suđenju saslušan je i svjedok Janko Radović.

-Pozvala me moja djevojka Bojana Popović 11. maja i rekla da joj se Anastasija ne javlja. Ja sam nakon njenog poziva pošao do kuće gdje živi Anastasija, vidio sam auto ispred kuće i spuštene roletne što mi je bilo čudno. Pozvao sam djevojku i ona mi je tada rekla da ne provaljujem u kuću jer će da zove vatrogasce i policiju. Kasnije kad su oni došli išao sam oko kuće i vidio kroz prozor kuče kako šeta kroz kuću i osobu kako leži na podu u krvi. Onda sam shvatio o čemu se radi – ispričao je svjedok.

U optužnici Višeg državnog tužilaštva navodi se da je Stanović 11. maja prošle godine, u jutarnjim satima, u naselju Dobrota, sa umišljajem i na svirep način ubio Lašmanovu u njenom iznajmljenom stanu.

Prema navodima iz akta Tužilaštva, Stanović je žrtvi zadao 26 udaraca „oštricom i šiljkom jako zamahnutog mehaničkog oruđa“.

Lašmanova je pronađena mrtva u stanu u Kotoru. Samo dan nakon što je pronađeno tijelo, inspektori su imali saznanja koja su ukazivala da je Stanović počinilac.

 

Portal Analitika