Abiznis

Prvi put u istoriji Lufthansa sletio u Crnu Goru

Prvi put u istoriji avio kompanije Lufthansa, njen avion je sletio u Crnu Goru. Povodom inauguralnog leta putnike i specijalne goste dočekali su predstavnici Aerodroma Crne Gore,opštine Tivat, menadžment Lufthansa grupe a dočeku je prisustvovao i ambasador Njemačke u Crnoj Gori NJ.E. Hajnrih Robert Veber.
Prvi put u istoriji Lufthansa sletio u Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

Prvi let je označio početak Lufthansine veze jednom sedmično izmedju Tivta i njenih glavnih čvorišta  u Njemačkoj.  Subotom, let pod brojem LH1733 će saobraćati iz Tivta za Minhen a nedjeljom počevši od 14.4.  Lufthansa će letjeti iz Tivta za Frankfurt. Oba leta, za Minhen i za Frankfurt će biti realizovani avionom tipa Airbus A319 i imaće Internet ponudu na letu- Lufthansa FlyNet .

acg-15-of-38

“Ovaj prvi let predstavlja specijalan dogadjaj za istoriju Lufthanse.  Kako je Crna Gora važno tržište za nas, sa mnogo potencijala, Lufthansa je odlučila da uvede 2 nova leta i poveže Tivat sa oba svoja glavna aerodroma  u Frankfurtu i Minhenu. Mi smo zaista ponosni što otvaramo vezu sa Crnom Gorom, pružajući mogućnost lokalnom tržištu da se još više poveže s globalnom mrežom letova unutar Lufthansa Group” ,rekao je Peter Pullem, viši direktor prodaje za Centralnu, Istočnu i Jugoistočnu Evropu za Lufthansa Group na svečanom dogadjaju u Tivtu.

 

“Dolazak Lufthanse nije samo važno za Aerodrome Crne Gore već i za Crnu Goru kao turističku destinaciju. Prodaja karata za obje linije ide izuzetno dobro što govori o opravdanosti otvaranja tih ruta. Veoma sam ponosan jer je ovo istorijski dan za Aerodrome Crne Gore jer je dolazak Lufthanse dokaz stabilnosti, bezbjednsti i perspektive i kompanije na čijem sam čelu i naše države. Dugo smo pregovarali i uvjeren sam da je ovo samo početak uspješne saradnje. Nastavljamo razgovore koji će nadam se rezultirati otvaranjem novih linija”, istakao je Danilo Orlandić, izvršni direktor Aerodroma Crne Gore.

acg-22-of-38

Ambasador Njemačke u Crnoj Gori NJ.E. Robert Hajnrih Veber naglasio je da je veoma srećan zbog dolaska Luftanse u Crnu Goru i naveo da je to dokaz ne samo stabilnosti države u političkom smislu i njenog uspješnog koračanja ka Evropskoj Uniji ,već i potencijala zemlje kao turističke destinacije.

Upravo uspostavljeni letovi će omogućiti putnicima iz Crne Gore da uživaju u prednostima još bolje povezanosti u okviru sveobuhvatne, globalne mreže letova Lufthansa grupe. Dodatno, još 3 kompanije iz Lufthansa Grupe već lete iz Crne Gore. Brussels Airlines nudi letove jednom sedmično iz Tivta za Brisel a Eurowings leti jednom sedmično iz Tivta za Diseldorf. Austrian Airlines leti svakog dana iz Podgorice za Beč. Ukupno,  avio kompanije iz Lufthansa grupe lete do 308 destinacija u 102 zemlje širom svijeta.

acg-19-of-38

Tivat (TIV) - Munich (MUC):

• letovi jednom sedmično (svake subote od 13.  aprila 2019)

• LH 1733: TIV 10:05 - 11:50 MUC

• LH 1732: MUC 7:45 – 09:25 TIV

• Udaljenost: 531.31 km (461,366 nautipčke milje)

• Tip aviona: Airbus A319

Tivat (TIV) - Frankfurt (FRA):

• letovi jednom sedmično (svake nedelje od 14. aprila 2019)

• LH 1469: TIV-FRA 18:05 – 20:15

• LH 1468: FRA-TIV 15:20 – 17:20

• Udaljenost: 716.33 km (622,302 nautičke milje)

• Tip aviona: Airbus A319

Portal Analitika