TV / Film

Filmsku divu prepoznatljivog osmijeha voljele su generacije

Glumica Milena Dravić preminula je 14. oktobra 2018. godine, a sahranjena je u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju pored supruga Dragana Nikolića.
Filmsku divu prepoznatljivog osmijeha voljele su generacije
Portal AnalitikaIzvor

Danas će svi oni koji su voljeli Milenu Dravić obilježiti pola godine od kada se filmska diva upokojila. Inače, Milena je preminula u 79. godini nakon teške bolesti.

Jedna je od najvećih glumica koje su imale Srbija i Jugoslavija. U karijeri dužoj od 50 godina snimila je 90 filmova, a najpoznatiji u kojima je ostvarila ulogu su, između ostalih, "Prekobrojna", "Ljubavni život Budimira Trajkovića", "Kozara", "Bitka na Neretvi", "Una", "Rad na određeno vrijeme", "Nije lako sa muškarcima" i "Zona Zamfirova".

Milena je u čuvenoj seriji "Metla bez drške" bila Zlatkova komšinica i zvala se Dušica. Živjela je na drugom spratu, šuškala je dok priča i uvijek, baš uvijek pravila šnenokle.

U "Metli bez drške" mnogi su podozrivo posmatrali Milenu, jer su bili ubijeđeni, baš kao i Zlatko, da će komšinica Dušica zaista napraviti supu od čuvene kornjače Hermesa...

Legendarna glumica kornjaču Hermesa naziva "malom oklopnjačom", a u dobre namjere komšinice Dušice prema životinjici su svi sumnjali. Na pitanje gdje se Hermes zagubio odgovarala bi:

- Eh, da ste došli juče videli biste. Imam ja druge kućne ljubimce, kako da ne, mrave! Oni su najpraktičniji, sami se hrane, čak su bolji i od kornajče - govorila bi Milena i zabrinula sve komšije.

Portal Analitika