Svijet

Udavio suprugu milionerku jer se plašio da će ga izbaciti iz testamenta

Roderik Kovlin (45) proglašen je krivim za ubistvo svoje otuđene supruge Šili sredinom marta, nakon manje od dva dana suđenja u Vrhovnom sudu na Menhetnu.
Udavio  suprugu milionerku jer se plašio da će ga izbaciti iz testamenta
Portal AnalitikaIzvor

Šili je posjedovala imanje vredno pet miliona dolara i tužioci tvrde da se Roderik plašio da će nakon razvoda ostati bez njenog novca. On je u srijedu osuđen na 25 godina do doživotne robije jer je zadavio svoju suprugu i namjestio da slučaj izgleda kao nesreća. Šili je pronađena mrtva u kadi u svom stanu u Njujorku 31. decembra 2009.

Roderik, nezaposleni broker, živio je prekoputa hodnika u istoj zgradi kao njegova otuđena žena, a tužioci tvrde da je u tajnosti čuvao ključ u njen stan. Par je imao dvoje djece, Anu i Majlsa, koji su u vreme ubistva imali devet i tri godine. Ana je bila ta koja je pronašla beživotno tijelo svoje majke u kadi rano ujutro.

Roderik tvrdi da je nevin i najavio je da će se žaliti na presudu.

- Srećom moja ćerka, koja je te noći spavala u Šilinom krevetu, zna istinu. Moja djeca su sjajna. Ona su snažna, hrabra i pametna i znaju da ih volim – rekao je on.

Međutim ono što je šokiralo sve prisutne u sudnici bilo je to što su oba djeteta uprkos svemu branila svog oca.

- Moj tata je jedan od najbrižnijih ljudi koje poznajem – rekla je Ana (18).

- Ne vjerujem da je moj tata ubio moju majku – dodao je 12-godišnji Majls.

Dječak se ne sjeća svoje majke, ali kaže da mu je zatvaranje oca “uzrokovalo bol i ugrozilo obrazovanje i temelje za budućnost”. Tužioci su rekli da je Roderik zlostavljač i ženskaroš koji je bio opsjednut Šilinim bogatstvom i ličnim poslovima i čitao njen mejl. Oni kažu da se Roderik ušunjao u Šilin stan u kobnoj noći. Na dan kad je ubijena, 47-godišnja finansijska savetnica banke UBS trebalo je da se nađe sa advokatom da razgovaraju o uklanjanju Roderika iz njenog testamenta.

Šilin stariji brat Fred Dejnišhefski rekao je da je Roderik “zli predator u najjačem smislu”.

Portal Analitika