Portal Analitika
  • Politika
  • Društvo
  • Abiznis
  • Sport
  • Kolaž
  • Region / Svijet
  • Kultura
  • Kolumne
  • Nauka / Tehnologija
  • Savremena karijatida
  • Ostalo
Moda

Crnogorke su lijepe, ali nije svaka rođena za modnu pistu

Manekenka i modni agent Marija Vujović Vukčević biće zaštitno lice za „Renault Fashion Week Montenegro”, manifestaciju koja će se od 14. do 19. aprila održati u rizortu Luštica Bay i na podgoričkom imanju Knjaz.
Foto: Instagram/Privatna arhiva/Magazin Nina
Foto: Instagram/Privatna arhiva/Magazin Nina
Siniša Goranović
Siniša GoranovićAutor
Portal AnalitikaIzvor

Marija Vujović Vukčević u razgovoru za Portal Analitika otkriva da je kao manekenka ostvarila sve svoje snove, jer je već sarađivala sa globalno najvažnijim aktuelnim modnim kreatorima. Priznaje da je zapostavila manekensku karijeru da bi se posvetila porodici – sa suprugom, muzičarem Markom Vukčevićem, ima troje djece, kćerke Iris i Noru i sina Tristana

Ona se u zadnje vrijeme više posvetila ulozi modnog agenta, odnosno pronalaženju novih lica za modnu industriju. Kaže da imamo dosta lijepih djevojaka u Crnoj Gori, ali da nije svaka od njih rođena za ovaj posao.

fashion-week-april-2019ANALITIKA: Nedavno je najavljeno da ćete biti zaštitno lice manifestacije „Renault Fashion Week Montenegro”, koja će se održati od 14. do 19. aprila. Što konkretno podrazumijeva Vaš angažman?

VUJOVIĆ VUKČEVIĆ:  S obzirom da sam dugogodišnji prijatelj sa Srđom Lubardom, dogovorili smo saradnju da budem zaštitno lice ovog Fashion Weeka, ali neću šetati pistom već ću samo biti zaštitno lice.

ANALITIKA: Udali ste se za muzičara Marka Vukčevića, s kojim imate troje djece - kćerke Iris i Noru i sina Tristana. Nakon što ste se ostvarili kao majka da li se može konstatovati da ste pomalo zapostavili manekensku karijeru i da ste se više posvetili ulozi modnog agenta u svojstvu direktorice modne agencije Models INC, Elite Model Look Montenegro? Kako se snalazite u ulozi modnog agenta?                    

VUJOVIĆ VUKČEVIĆ: U suštini su se samo promijenili prioriteti u mome životu. Dolaskom djece jednostavno se prioriteti mijenjaju i sada sam prije svega majka. Što se uloge modnog agenta tiče, rezultati i nova lica pokazuju da sam na dobrom putu. Volim to što radim i drago mi je kad otkrijem neka nova lica...

ANALITIKA: Bili ste, između ostalog, zaštitno lice oproštajne kolekcije za Iv Sen Loran, a u više navrata ste bili vodeći model na revijama globalno najpoznatijeg modnog tandema Dolce&Gabanna. Radili ste i foto sesije za naslovnice časopisa Vogue i Elle i jedina ste manekenka s ovih prostora koja se pojavila na Pirelli kalendaru pored Adrijane Lime, Naomi Kembel, Sofije Loren, Penelope Kruz i drugih najljepših žena svijeta. Da li Vam je ostala neka neostvarena želja? S kim biste još voljeli da sarađujete od renomiranih modnih kreatora?

VUJOVIĆ VUKČEVIĆ: Uglavnom sam učestvovala u revijama svih bitnih kreatora današnjice, tako da su sve te želje ispunjene.:))

marijavujovicviktorijinandjeoANALITIKA: Godinama radite za najpoznatija imena modne industrije kao što su Chanel, Louis Vuitton, Dior, Elie Saab, Versace… Koju modnu reviju pamtite kao najuspješniju i zbog čega?

VUJOVIĆ VUKČEVIĆ: Victoria secret revija je nešto što je san svake djevojke koja se bavi ovim poslom. Imala sam tu čast da je radim dva puta, tako da bih, eto, izdvojila te dvije revije i naravno oproštajnu reviju Tom Forda...Kada vidite ko je sve učestvovao u toj reviji, shvatite koliko je taj šou bio sjajan.

ANALITIKA: U okviru “Renault Fashion Week Montenegro“ Vaša agencija će organizovati kasting za nova lica. Po Vašem mišljenju, koliko su Crnogorke talentovane za posao manekenke?

VUJOVIĆ VUKČEVIĆ: Kasting će se održati 11. maja u hotelu Premijer. Imamo dosta lijepih cura u Crnoj Gori, ali nije svaka od njih rođena za ovaj posao. Cura treba da zna šta želi i da ima jaku volju da bi uspjela kako u bilo čemu, tako i u ovome poslu.

marijavujovicvukcevicgl
 ANALITIKA: Koji bi bili Vaši savjeti za neku manekenku na početku karijere, na čemu bi trebalo da radi i na što bi trebalo da najviše obrati pažnju? 

VUJOVIĆ VUKČEVIĆ: Smatram da svaka cura ili žena treba da brine o sebi i svom izgledu , da se zdravo hrani i da vježba. Tako da se to podrazumijeva i za cure koje žele da se bave modelingom.

ANALITIKA: Putovali ste dosta, pa možete da uporedite: da li se za Pariz, Milano i Njujork može reći da su vodeći svjetski modni centri i koji grad je na Vas ostavio najjači utisak?

VUJOVIĆ VUKČEVIĆ: Svaki od navedenih gradova ima nešto posebno. Pošto sam najviše vremena provela u Njujorku, logično je da sam za njega najviše vezana. Definitivno je to grad koji na mene ostavlja najjači utisak. Nudi sve za svakoga i sa pravom nosi epitet “centar svijeta”.

ANALITIKA: Kakvi su Vam profesionalni planovi nakon revije “Renault Fashion Week Montenegro”, imate li neke već dogovorene angažmane?

VUJOVIĆ VUKČEVIĆ: Trenutno sam najviše u porodičnim i obavezama oko agencije, tako da i nemam baš puno vremena za angažmane. 

familijavukcevicmagazinninaANALITIKA: Da li ćete se pojaviti u novom spotu Vašeg muža?

VUJOVIĆ VUKČEVIĆ: Otkriću Vam da je spot gotov i da su završni radovi u pitanju... Isto tako ću vam otkriti i da se neću pojaviti.:)) 

ANALITIKA: Koja Vam je omiljena pjesma (muzička podloga) za šetnju modnom pistom?    

 VUJOVIĆ VUKČEVIĆ: Bang bang od Nensi Sinatre.


 

Portal Analitika