Košarka

Podgorica dobija terene za basket na otvorenom

Odbornici u Skupštini Glavnog grada Podgodrica  na jučerašnjoj sjednici dali su saglasnost na Odluku Odbora direktora Sportski objekti doo za realizaciju bespovratne donacije – izgradnje privremenih sportskih objekata – otvorenih terena za košarku i basket.
podne-obloge.com
podne-obloge.com
Portal AnalitikaIzvor

Naime, Odbor direktora “Sportski objekti” d.o.o. donio je Odluku kojom je dao saglasnost na zahtjev za izgradnju, putem donacije, privremenih sportskih objekata-otvorenih terena za košarku i basket, Košarkaškog saveza Crne Gore na prostoru otvorenog bazena koji decenijama nije u funkciji, a koji bi mogli biti korišćeni kako za sportske tako i za druge manifestacije javnog karaktera.

Glavni grad je, prepoznajući potrebu osavremenjivanja i proširivanja postojećih sportskih kapaciteta, mišljenja da je izgradnja privremenih sportskih objekata-otvorenih terena za košarku i basket za navedenu namjenu, u potpunosti opravdana i cjelishodna i pristupio je donošenju predmetne odluke.

Glavni grad i Košarkaški savez Crne Gore zajednički realizuju projekat rekonstrukcije Male sale kroz javno-privatno partnerstvo u multifunkcionalnu salu za dvoranske sportove.

Radovi se odvijaju planiranom dnamikom i Podgorica će uskoro dobiti još jedan savremeni sportski objekat.

U cilju realizacije ove važne investicije, tokom projektovanja i izvođenja radova izvođač je nastojao da, između ostalog, zadovolji i rigorozne estetske standarde.

Taj zahtjev je teško ispuniti obzirom na činjenicu da se u nepsorednoj blizini Male sale nalazi oronuli objekat otvorenog bazena koji decenijama nije u funkciji i koji stvara lošu sliku ambijenta kompleksa SC „Morača“ i Podgorice.

Zato je predloženo da se na ovom prostoru izgrade privremeni sporstski objekti – otvoreni tereni za košarku i basket.

Sve finansijske obaveze snosiće Košarkaški savez Crne Gore, kao i obavezu izvođenja radova, uz adekvatan stručni nadzor.

Izgrađeni tereni, između ostalog, biće korišćeni za razne sportske i druge manifestacije javnog karaktera.

Portal Analitika