Politika

Front je najveći finansijer protesta pokreta „Odupri se“

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević objavio je na Fejsbuk profilu dokument koji pokazuje da je ovaj politički savez najveći finansijer osam protesta koji su održani u organizaciji pokreta „97.000 - odupri se“.
Front je najveći finansijer protesta pokreta „Odupri se“
PobjedaIzvor

Prema troškovniku koji je objavio Medojević, osam protesta u organizaciji pokreta „Odupri se“ koštali su ukupno 22.513 eura, od kojih je DF izdvojio 12.702, Demokratska Crna Gora 2.499, Ujedinjena reformska akcija 2.986 i Demos 2.251.

Iako su formalni organizatori, pokret „Odupri se“ je za finansiranje protesta izdvojio svega 2.075 eura. Autentičnost dokumenta o troškovima protesta potvrdio je Medojević u izjavi za Pobjedu.

 - Demokratski front je preuzeo obavezu da plaća prevoz građana na proteste i troškove ozvučenja i korišćenja bine. Sve svoje aktivnosti usklađivali smo u dogovoru s organizatorima. Tamo nema nikoga iz PzP-a i DF-a, niti mi učestvujemo u osmišljavanju protesta. Željeli smo da ti podaci budu javni, rekao je Medojević u izjavi za Pobjedu. Četiri stranke, iako su aktivno podržavale proteste - Socijalistička narodna partija, Radnička partija, Socijaldemokratska partija i Ujedinjena Crna Gora - nijesu izdvojile ni cent za proteste.

Opširnije u Pobjedi

 

Portal Analitika