Politika

Medojević: Akcije „Odupri se“ moraju biti konkretnije, Đukanović neće poći mirno

Lider Pokreta za promjene (PzP) i funkcioner Demokratskog fronta (DF), Nebojša Medojević, poručio je da podržava akcije nenasilnog otpora pokreta „Odupri se – 97.000“, ali da one moraju imati jasan cilj i međunarodnu podršku da bi rezultirale smjenom vlasti.
Foto: Portal Analitika
Foto: Portal Analitika
Portal AnalitikaIzvor

Milo Đukanović neće poći mirno, niti ga, kako sam to figurativno rekao, možemo smijeniti šetnjama i pjesmicama. Ove dvije akcije – buđenje grada i blokada CEDIS-a – bile su dobre. Liče mi na one akcije ʼOtporaʼ iz 2000. godine. Nadam se da će organizatori stupiti u kontakt s njima, ako već ne žele da dobiju iskustvo od nas iz opozicije“, rekao je Medojević na konferenciji za medije.

Upitan da li se zalaže za radikalizaciju akcija građanske neposlušnosti i protesta, lider PzP-a je odgovorio:

„Nemate nikakve dileme. Ovakva vrsta režima ruši se na protestima na određeni način. Potrebni su insajderi. Kod nas se sam pojavio Duško Knežević. Taj čovjek treba da se uključi i maksimalno involvira. U Beogradu je ključni cilj bio da se izvuče insajder iz režima Slobodana Miloševića, a to je bio Nebojša Čović. Tek kad se to desilo, stvorile su se pretpostavke da se posao dovede do kraja“, ocijenio je Medojević.  

Na pitanje da li objavljivanjem spiska donacija za proteste, na društvenim mrežama, podupire tezu režima da opozicija stoji iza organizatora okupljanja, Medojević je rekao da u tome ne vidi ništa sporno.

„Ti podaci su javni, jasni i transparentni. DF je preuzeo obavezu da plaća prevoz građana na proteste i troškove ozvučenja bine. Sve svoje aktivnosti usklađivali smo u dogovoru s organizatorima. Tamo nema nikoga iz PzP-a i DF-a, niti mi učestvujemo u osmišljavanju protesta“, istakao je on.

Portal Analitika