Društvo

U subotu Rapid rejting turnir

Šahovski klub Budućnost iz Podgorice tokom 2019. godine proslavlja veliki jubilej 70 godina od osnivanja. Tim povodom će se u subotu, trinaestog aprila, sa početkom u 10 sati, održati Rapid turnir u prostorijama kluba, a takmičenje se igra po Švajcarskom sistemu u 7 kola, sa tempom igre 15 minuta po igraču i rejtinguje se.
U subotu Rapid rejting turnir
Portal AnalitikaIzvor

Prema riječima Dušana Koraća, predsjednika ŠK Budućnost, u subotu dvadesetog marta, sa početkom u 11 sati, će se ponovo održati popularni “cuger” turnir, sa tempom igre od 5 minuta po igraču, dok je poslednji vikend (26-28 mart) rezervisan za Open turnir koji će se igrati po švajcarskom sistemu u 5 kola.Tempo igre za ovaj turnir je 90 min po igraču + 30 sekundi za svaki potez, što je izazov za sve ambiciozne crnogorske šahiste. 

“ŠK Budućnost i ove godine računa na podršku kompanija i institucija koje su tradicionalni prijatelji crnogorskog šaha i tradicionalno podržavaju ŠK Budućnost značajno doprinoseći u osvajanju svih titula za koje se klub nadmetao, a to su prije svih Šahovski savez Crne Gore, Aerodromi Crne Gore, Kompanija “13. Jul Plantaže”, Lovćen životna osiguranja, Vodovod – Podgorica, Ministarstvo sporta, Opština Podgorica, i drugi.” - zaključuje Korać.

Prema riječima Mladena Popovića, sekretara ŠK Budućnost koji je i šahovski Internacionalni Arbitar, svi turniri će biti rejtingovani. “Pravo nastupa na prvom Open turniru ŠK Budućnost imaju igrači koji se prijave organizatoru i izvrše uplatu upisnine od 10 eura, do petka 26.04.2019. u 9.30 h, jer je broj učesnika ograničen na 35. Prednost imaju igrači koji ranije izvrše uplatu. Nagradni fond će se formirati od ukupne upisnine, a nagrade su nedjeljive. Sličan princip će biti i na Rapid i brzopoteznim turnirima” - zaključuje Popović.  
 

Portal Analitika