Abiznis

Na bijeloj smo listi, čekamo dozvole za 80 miliona eura investicija

Optužbe gospodina iz budvanskog odbora URA, kao nekog ko podržava aktuelnu lokalnu političku vlast, nastavljaju da odražavaju negativnu klimu za investitore i smatramo ih uvredom koja nam nanosi poslovnu štetu, saopšteno je iz kompanije Adriatic Properties.
Na bijeloj smo listi, čekamo dozvole za 80 miliona eura investicija
Portal AnalitikaIzvor

"S obzirom da su ocjene budvanske URE da iskazujemo minus zbog utaje poreza velika neistina s ciljem dobijanja glasova, ne želimo da se dalje bavimo temom na ovom nivou, već da se bavimo činjenicama. Finansijski minus koji iskazujemo rezultat je nerealizovanja kompletne investicije za koju više godina čekamo potrebne dozvole, između ostalog i iz Opštine Budva", navodi se u saopštenju.

Vjerovali smo, kako se dodaje, "da će objavljivanje finansijskih iskaza objasniti svima koliko štete investitorima pravi nepravovremeno izdavanje dozvola".

"Nijesmo sami htjeli da medijima damo iznose ovih finasijskih minusa kako se ne bi smatralo da time vršimo pritisak, međutim, vjerovatno da bi opravdali sopstvene greške, gospodin iz ove partije je brže bolje potrčao da kaže kako je prikazivanje minusa motivisano utajama.
Tom logikom svaka firma koja prilikom investiranja pravi minus njima je sumnjiva, kao i svako ko ne može da investira do kraja kako bi vratio investiciju. To su naravno apsurdi koji vjerovatno ne prolaze ni kod najvećih laika", objašnjava se u saopštenju.

Činjenica je da „Adriatic properties“ i dalje čeka dozvole za dodatnih 80 miliona investicije, da je finansijski iskaz rezultat kako za 2018. godinu tako i za sve
prethodne godine istinit i tačan, što potvrđuju i potvrđivaće razne kontrole i izvještaji od strane renomiranih i međunarodno priznatih revizorskih kuća koje rade reviziju i kontrolu naših finansijskih iskaza, kao i kontrole od strane Poreske Uprave Crne Gore i drugih relevantnih državnih kontrola.
"Gubitak u našim finansijskim iskazima je u najvećoj mjeri prouzrokovan obračunom amortizacije u iznosu od EUR 1,601,719 i kamatama na kredite koji
su uzeti kako bi se izvršila komplatna rekonstrukcija rezorta Miločer i Sveti Stefan u iznosu od EUR 5,535,257.
U periodu od poslednje 3 godine kompanija „Adriatic properties“ na ime plaćenog PDV-a, poreza i doprinosa, kao i drugih državnih dažbina platila je iznos od EUR 5,758,836.11 i nalazi se na bijeloj listi poreskih obveznika, a to znači da redovno i pravovremeno izmiruje sve svoje poreske i druge državne obaveze", zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika