Crna hronika

Policija: Povrijedjene dvije osobe tokom performansa, podnijete prijave

Crnogorska policija je saopštila da je tokom današnjeg performansa pokreta Odupri se ispred CEDIS-a došlo do guranja izmedju dva službenika koja su pokušala da napuste prostorije te kompanije i grupe aktivista te da su dvije ženeske osobe pale i zadobile lakše povrede.
Policija:  Povrijedjene dvije osobe tokom performansa, podnijete prijave
Portal AnalitikaIzvor

"Oko 14,50 časova, A.Lj. (42) koji je zaposlen u CEDIS-u i I.V. (39) koji je zaposlen u Elektroprivredi Crne Gore – FC Snabdijevanje Podgorica, su pokušali da napuste službene prostorije CEDIS-a kada im je grupa građana to onemogućila a kojom prilikom je došlo do fizičkog kontakta u vidu guranja između grupe građana i ova dva lica. Tom prilikom su dvije ženske osobe, učesnice javnog okupljanja, D.Đ. (50) i V.L. (51), pale i zadobile povrede", kaže se u saopštenju..

O događaju je odmah obaviješten Zavod za hitnu medicinsku pomoći, a policijski službenici Centra bezbjednosti Podgorica su povrijeđenu D.Đ. bez odlaganja  prevezli službenim policijskim vozilom do Urgentnog bloka gdje joj je ukazana medicinska pomoć.

Licima D.Đ. i V.L. su konstatovane lake tjelesne povrede od strane ljekara i njima je pružena adekvatna medicinska pomoć.

Dodaje se da su svojica službenika CEDIS-a saslušana.

Osim toga, policiji je prijavu podnijela D.Đ. dok će L.V. prijavu podnijeti naknadno.

Takođe, N.K. odgovorno lice za zaštitu lica i imovine u CEDIS-u, u ime CEDIS-a, je policiji  podnio prijavu protiv grupe građana zbog onemogućavanja nesmetanog pristupa prostorijama CEDIS-a.

Kako se dodaje, prilikom performansa grupa građana je koristila metalne lance i cijevi kojima su onemogućavali ulazak i izlazak iz navedenih prostorija. Osim toga, okupljena grupa građana je pravila tzv. živi lanac kako bi otežavala pristup prostorijama, kaže se u saopštenju.

O svim navedenim okolnostima je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji će se izjasniti da li se u radnjama bilo kojeg lica stiču elementi bića krivičnog djela ili prekršaja.

Tužilac će posebno cijeniti okolnosti pod kojima je održano neprijavljeno javno okupljanje, odnosno blokiranje zgrade i onemogućavanje kretanja zaposlenima u CEDIS-u.

Osim toga tužilac će cijeniti i činjenicu da okupljanje nije prethodno prijavljeno s obzirom da je postojala obaveza da se nadležnom Centru bezbjednosti prijavi javno okupljanje ukoliko je planirano okupljanje više od 20 lica što je ovdje bio sluča, kaže se u saopštenju.

 

Portal Analitika