Društvo

CEDIS podnio krivičnu prijavu protiv aktivista pokreta Odupri se

Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) podnio je krivičnu prijavu protiv učesnika Pokreta „Odupri se 97000“, koji su se danas okupili ispred Upravne zgradete kompanije.
CEDIS podnio krivičnu prijavu protiv aktivista pokreta Odupri se
Portal AnalitikaIzvor

“Učesnici ovog incidenta su blokirali ulaz u službene prostorije i pokušali upad u iste, te na taj način ugrozili imovinu CEDIS-a i bezbjednost lica koja su se nalazila u tom trenutku  u upravnoj zgradi: preko 200 zaposlenih, stranaka i poslovnih partnera”, navodi se u saopštenju.

Iz CEDIS-a od nadležnih institucija očekuju da preduzmu mjere vezano za ovaj incident.  

Dvije aktivistkinje pokreta "Odupri se" prebačene su u Klinički centar Crne Gore  jer im je pozlilo tokom blokade zgrada CEDIS-a i Elektroprivrede tokom prve akcije gradjanske neposlušnosti koju je najavio taj pokret.

Aktivisti pokreta Odupri se – 97.000 blokirali su danas zgradu CEDIS-a  više od sat vremena. Kako tvrde organizatori jedan od zaposlenih koji je pokušao da izadje ih je napao.

Dragan Šoškić je kazao da su oni namjerno blokirali ulaz, ali da su zaposleni mogli da izadju na drugi. Iz CEDIS-a je medjutim saopšteno da postoji samo taj jedan izlaz.

Oni su ulaza u prostorije CEDIS-a postavili transparente, a uzvikivali su “Mi smo država” i “Svi na ulice”.

 

Portal Analitika