Društvo

Crnogorski kadeti od septembra na bugarskoj vojnoj akademiji

Crnogorski kadeti od septembra biće upućivani na bugarsku vojnu akademiju, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.
Crnogorski kadeti od septembra na bugarskoj vojnoj akademiji
Portal AnalitikaIzvor

Kako su naveli iz tog resora, delegacija Direktorata za ljudske resurse, na čelu sa generalnim direktorom Mihailom Volkovim, boravila je u posjeti Ministarstvu odbrane Bugarske, sa ciljem razmjene iskustava iz oblasti ljudskih resursa.

“Crnogorska i bugarska strana su iskazale zadovoljstvo zbog unaprjeđenja saradnje u oblasti odbrane, posebno u segmentu obrazovanja crnogorskih kadeta na bugarskoj vojnoj akademiji, čije upućivanje je planirano u septembru ove godine”, kaže se u saopštenju.

Volkov je bugarskoj strani predstavio ključne politike u oblasti ljudskih resursa, sa akcentom na pribavljanje i zapošljavanje, obrazovanje i usavršavanje najkompetentnijeg kadra. 

On je domaćine upoznao i sa crnogorskim modelom dobrovoljnog služenja vojnog roka.

“Crnogorska delegacije je imala priliku da se detaljno informiše o obrazovanju kadeta i uslovima na vojnoj akademiji, kao i o mogućnostima usavršavanja i obuke profesionalnih vojnih lica u Bugarskoj”, dodaje se u saopštenju.

Volkov je zahvalio domaćinima na dobrodošlici i kazao da očekuje da će saradnja u oblasti ljudskih resursa biti intenzivirana. 

Delegacija se sastala sa stalnim sekretarom odbrane Bugarske, Antonom Lastardžievim i direktorom Direktorata za upravljanje ljudskim resursima u odbrani, Ignjatom Spahijskim.

Portal Analitika