Crna hronika

Uhapšen Podgoričanin zbog posjedovanja kokaina

Policija je danas uhapsila Podgoričanina D.V. (32) i podnijela krivičnu prijavu protiv M.R. Policija je u pretresu šest lokacija oduzela kokain, oružje, municiju, blindirano vozilo, sredstva komunikacije i druge predmete.
Uhapšen Podgoričanin zbog posjedovanja kokaina
Portal AnalitikaIzvor

„Policija je pretresom lokacije koju koristi bezbjednosno interesantno lice D.V. (32) pronašla i oduzela 20 pvc pakovanja sa sadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain koja su bila pripremljena za dalju prodaju. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je D.V. u produženom trajanju i na organizovan način vršio distribuciju opojne droge kokain“, navode iz policije.

Pretresom lokacije koju koristi bezbjednosno interesantno lice G.R. (37), policija je pronašla i oduzela više komada oružja i municiju u ilegalnom posjedu i to: pušku marke „CZ“, pištolj, pištolj – olovka, startni pištolj marke „Bruni“ i 24 komada puščane i pištoljske municije.

pg-pretresi-1

„M.R. (66), srodnik G.R, izjasnio se da pronađeni oružje i municija pripadaju njemu, tako da će protiv M.R. nadležnom tužiocu biti podnijeta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Nadalje, službenici Centra bezbjednsoti Podgorica su, preduzimajući navedene aktivnosti, pretresom na ostalim lokacijama privremeno, radi provjera, oduzeli više skupocjenih vozila, jedno specijalno blindirano vozilo, više mobilnih telefona, USB memoriju, SIM kartice i lap topove. Sve oduzete stvari će biti predmet vještačenja“, dodali su iz policije.

pg-pretresi-3

O svim preduzetim mjerama i radnjama obaviješteno je nadležno tužilaštvo.

Osim toga, policija je u džipu koji je vozio Nikšićanin A.M. (45) oduzela pištolj marke „Glock“ sa obrušenim serijskim brojem i tri okvira.

Portal Analitika