Crna hronika

Oduzeto 63 kilograma marihuane, uhapšene dvije osobe

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge su pretresom pronašli i oduzeli oko 63 kilograma marihuane. Dva lica su lišena slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
Oduzeto 63 kilograma marihuane, uhapšene dvije osobe
Portal AnalitikaIzvor

„Službenici Odsjeka su, postupajući na osnovu operativnih saznanja, kontrolisali dva lica koja su iznosila sumnjive predmete iz jedne napuštene kuće u mjestu Buronje. Tom prilikom su pronađeni džakovi i torbe sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. Policijski službenici su lišili slobode M.R. (32) i A.R. (26), oba iz Podgorice“, saopšteno je iz Uprave policije.  

Postupajući na osnovu pribavljene naredbe sudije za istragu Višeg suda u Podgorici nakon toga izvršen je pretres navedene kuće i drugih prostorija kojima su pristup imali M.R. i njegov srodnik L.R. (37). Utvrđeno je da se u džakovima i torbama sa više manjih i većih pvc pakovanja nalazi ukupne oko 63 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. 

Policija je pronašla i oduzela vagu za precizno mjerenje, aparat za vakumiranje i druge predmete koji su, kako se sumnja, bili namijenjeni prepakivanju droge radi stavljanja u promet. 

Oduzeta droga i drugi predmeti će biti upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. 

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

marihuanapg2
Portal Analitika