Politika

Martinović: Protesti gube podršku građana

Subotnji protesti na smanjenom prostoru ispred Skupštine pokazali su konstantan pad, predvodnike bez ideje i energije koji ne znaju ni šta ni kako dalje, uz sve manje podrške okupljenih aktivista opozicije, i bez interesovanja građana, kazao je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Momčilo Mošo Martinović.
Martinović: Protesti gube podršku građana
Izvor

Martinović podsjeća da se i dalje ne zna se ko je organizator, bez obzira, kako kaže, što javnosti pokušavaju da nametnu da im je Džemal Perović lider.

Ne reaguju, dodao je, ni na optužbe svog ideologa, odbjeglog tajkuna, da su među njima pripadnici UDBE.

„Uz to su i kontradiktorni. Saopštavaju jednoj poznatoj svjetskoj agenciji  da su protiv stranih i opozicionih uplitanja, a potpisuju sporazum za budućnost sa 39 poslanika opozicije.

I tako opozicionari potpišu sporazum sa samima sobom – jer u organizacionom odboru Demokrate imaju svog odbornika iz Kotora Pejovića, Milačić svog aktivistu Kurgaša, a Dritan i URA Gajevića“, istakao je Martinović.

S druge strane, navodi on, medijski koncern Vijesti traži pomoć Brisela, i očekuju da taj isti Brisel podrži grupicu politikanata koji su prihvatili zahtjev opozicije da odmah poslije prvih izbora može doći do zaokreta na državnom strateškom evropskom kursu.

„A onda su se samozvani lideri sastali i zakljucili to isto sto su im iz Vijesti juce nacrtali na naslovnici i  političko vođstvo prepustili novoj članici DF-a, Demokratama, makar da malo odmijene svog novog lidera Džemala.

Okupljanja više ne najavljuju. Samo akcije građanske neposlušnosti koje „kreativni timovi” rade po priručniku. Ako trubljenjem nekoliko poletaraca URA-e u 7 ujutru Ulicom Slobode ne uspiju da smijene vlast, održaće još jedan sastanak“, zaključio je Martinović.

Portal Analitika