Crna hronika

Kotorani u klanove regrutovali i djevojke

Nekoliko djevojaka dobilo je status bezbjednosno interesantnih ili sumnjivih lica zbog povezanosti sa pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa. Sumnjive žene uglavnom su bliske kotorskim klanovima, pretežno „škaljarcima”, kao i njihovim bliskim saradnicima u Podgorici. 
Kotorani u klanove regrutovali i djevojke
Portal AnalitikaIzvor

 Inspektori su otkrli da je nekoliko njih regrutovano u klanove. Kako „Dan” saznaje od sagovornika iz istrage, djevojke su ubačene u kriminalne grupe jer su manje sumnjive za obavljanje nezakonitih radnji.

Prema policijskim sumnjama, njima su povjereni poslovi čuvanja i prevoženja nelegalnog oružja, prevoženje narkotika, ali nerijetko su i za volanom automobila kada je potrebno da se preveze neka bezbjednosno interesantna osoba. Imena sumnjivih djevojaka čuvaju se u tajnosti zbog aktivnosti koje policajci namjeravaju da preduzmu u narednom periodu.

Ipak, kako saznaje Dan, u pitanju su uglavnom osobe sa kojima su pripadnici klanova bili ili su još u emotivnim vezama ili njihove rođake.

Inspektori prate kretanje pojedinih sumnjivih djevojaka, a oduzimaju i njihove telefone i druge privatne stvari u cilju provjera i eventualnog rasvjetljavanja ranije izvršenih krivičnih djela. U dosadašnjim istragama, pa i za teška krivična djela, našla su se imena nekoliko ženskih osoba koje su imale određene zadatke u planu njihovih izvršenja.

Posebna pažnja usmjerena je na djevojke koje su bliske „kavačkom” i „škaljarskom” klanu, s obzirom na to da njihov rat traje godinama unazad i u njemu je život izgubilo na desetine osoba. Utvrđeno je da je sukob Kotorana odnio više od 30 žrtava. Ubistva su se uglavnom dešavala u Crnoj Gori, mahom u Podgorici, Kotoru i Budvi. Ipak, nakon nekog vremena sukob se preselio i na države iz okruženja, najviše Srbiju, ali i u druge države. Najveći dio tih ubistava i dalje je nerasvijetljen.

Portal Analitika