Rukomet

"Lavovi" napadaju svjetske šampione: Borićemo se do kraja!

"Lavovi" u trećem kolu kvalifikacija za EP, u srijedu od 21 čas pred svojim navijačima u "Morači", dočekuju aktuelnog olimpijskog i svjetskog šampiona Dansku. Crna Gora će nakon šokantnog remija s Farskim Ostrvima (24:24), pokušati da pruži jak otpor rukometnoj velesili Danske. Prvotimci CG, Vladan Lipovina i Stefan Čavor, nadaju se punoj dvorani i dobroj utakmici.
Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Foto: Stefan Ivanović/RSCG
A.P.
A.P.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Kad su u pitanju dueli Crne Gore i Danske mnogima će prva asocijacija biti okršaj na Evropskom prvenstvu 2016, kada su "lavovi" do samog kraja mučili Hansena i ekipu.

- Čekaju nas dvije najteže utakmice u grupi, a ne možemo da prijetimo Danskoj i da kažemo da ćemo da je dobijemo, ali daćemo sve od sebe i obećavam da ćemo se boriti do posljednjeg trenutka. Vidjećemo koliko će to biti dovoljno - kazao je novinarima Vladan Lipovina.

- Mislim da je to bila najbolja utakmica ove generacije, jer se radi o istom sastavu Danske, a i mi smo manje-više isti, a i iskusniji smo i to nam daje za pravo da se nadamo - poručio je bombarder Rajn-Nekar Levena i dodao:

- Pozvao bih navijače, želimo da budu naš osmi igrač, jer su nas oni uvijek nosili na teškim utakmicama i do velikih pobjeda.

rscgstefancavor

Sličnu poruku poslao je i prvotimac Veclara, ljevoruki bek Stefan Čavor.

- Nadam se da će svi ljubitelji rukometa i navijači koji prate reprezentaciju doći u što većem broju da nas podrže, a što se nas tiče daćemo sve od sebe kao i uvijek - posebno je to slučaj kada igramo kući. Jasno je da će nam biti puno lakše u punoj dvorani i u dobroj atmosferi - istakao je Čavor.

On je napomenuo da je veliki izazov za jednu selekciju da ukrsti koplja sa svjetskim i olimpijskim prvakom.

- Veliki je izazov igrati protiv svjetskog prvaka, a svi znamo da će biti veoma teško. Posljednje Svjetsko prvenstvo i kvalitet igre koji su pružili najbolji su pokazatelj koliko su bili bolji od ostalih - objasnio je Čavor.

On je naveo da su se pripremali dobro za pomenuti okršaj.

- Možemo da se nadamo dobroj utakmici, jer mislim da smo se dobro pripremili u ovom periodu. Oni igraju odlično, a 80 odsto njihovih igrača su odličnoj formi. Međutim, pred našim navijačima i sa našom odbranom možemo se nadati dobroj utakmici - poentirao je Čavor.

Portal Analitika