Politika

Marković sjutra u zvaničnoj posjeti Austriji

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković boraviće sjutra u zvaničnoj posjetiAustriji na poziv saveznog kancelara Sebastijana Kurca.
Marković sjutra u zvaničnoj posjeti Austriji
Portal AnalitikaIzvor

Prva zvanična posjeta premijera Crne Gore Austriji od obnove nezavisnosti naše zemlje biće, kako je saopšteno prilika za pokretanje inicijativa za dalje unapređenje bilateralne saradnje i definisanje konkretnih zajedničkih aktivnosti i projekata čija bi se realizacija mogla očekivati u predstojećem periodu.

"Posjeta će biti u funkciji dodatnog snaženja tradicionalno dobrih odnosa sa Austrijom kao jednim od najvažnijih spoljnopolitičkih partnera Crne Gore, posebno kada je u pitanju proces pregovora sa Evropskom unijom. Ujedno, biće prilika i da se, kroz afirmaciju dosadašnjeg napretka Crne Gore na planu evropske integracije, a neposredno nakon završetka austrijskog predsjedavanja Savjetom EU, iskaže zahvalnost Austriji za podršku u svim fazama i oblastima integracionih procesa, posebno na uloženim naporima za otvaranje Poglavlja 27 - Životna sredina i klimatske promjene", poručeno je iz Markovićevog kabineta.

Portal Analitika