Muzika

Mirsad i Minjo napisali najljepšu pjesmu o 21. maju

Žiri u sastavu Orhan Hodžić Elmag Radio, Borjan Radović profesor gitare, Sanja Perić tekstopisac,Aleksandar Magočević kompozitor i Luka Vojvodić frontmen grupe „Highway“ su nakon dva selektivna kruga preslušavanja  deset pritiglih pjesama donijeli  odluku da su najbolji tekst  i muziku za pjesmu o 21. maju napisali Mirsad Serhatlić i  Milan Minjo Perić.
Mirsad i Minjo napisali najljepšu pjesmu o 21. maju
Portal AnalitikaIzvor

''U ime žirija Orhan Hodžić je istakao da su  donijeli jednoglasnu odluku , kao i da  ostale pjesme imaju kvalitet da budu objavljene. On je izrazio očekivanje  da će izabrana pjesma postati hit,kao i da će je Elmag radio svakodnevno emitovati.

Pobjednička pjesma koju će izvoditi D-Moll  je od strane PAM-a nagrađena sa 2000€ iz Fonda za afirmaciju i razvoj muzičkog stvaralalaštva Crne Gore.
Pisac teksta Milan  Minjo Perić se zahvalio na nagradi i istakao nadu da će ova pjesma obilježiti vrijeme u kojem živimo, kao i da će biti prihvaćena od svih koji Crnu Goru doživljavaju kao svoju državu. Perić je ikazao  da ga posebno raduju nagrade koje dolaze iz njegove Crne Gore, a ova mu je posebno draga jer je osvijena u veoma jakoj konkurenciji'', saopšteno je iz Crnogorske kulturne mreže.

Kompozitor muzike Mirsad Serhatlić je istakao da je  na poziv svog prijatelja Minja Perića  komponovao muziku koja dolikuje mladosti optimizmu i energiji. Serhatlić je kazao kako bi bilo dobro da ovakvi konkursi za pjesme koje su posvećene Crnoj Gori postanu učestaliji, imajći u vidu da je kultura jedna od bazičnih osnova na kojem počiva svako društvo. Takođe Serhatlić je uputio čestitke našoj organizaciji i PAM-u na ideji da Crna Gora dobije pjesmu o jednom od najznačajnih datuma iz svoje istorije.

Nakon izbora teksta i muzike Crnogorskoj kulturnoj mreži predstoji izbor aranžera i snimanje tv spota za pjesmu za koju se nadamo da će postati hit.

''Izražavamo očekivanje da će neka od ostalih pjesama koje su pristigle na konkursu biti objavljena, kako bi se dobilo više pjesama o 21. maju. Naša organizacija se zahvaljuje PAM-u što je prepoznao značaj ovog projekta,članovima žirija, autorima iz Crne Gore i regiona koji su uzeli učešća u konkursu, kao i svim medijima koji su o njemu pisali'', zaključuje se u saopštenju

Portal Analitika