Vaterpolo

"Ajkule" potopile Srbiju za peto mjesto!

Vaterpolisti Crne Gore osvojili su peto mjesto na Evropa kupu u Zagrebu.
"Ajkule" potopile Srbiju za peto mjesto!
Portal AnalitikaIzvor

"Ajkule" su savladale Srbiju 16-14 (5:6, 5:2, 4:2 i 2:4) i pobjedom okončale nastup na turniru u Zagrebu.

Izabranici selektora Vladimira Gojkovića porazom u četvrtfinalu od Mađarske ostali su bez plasmana na finalni turnir Svjetske lige u Beogradu.

Sjajan meč odigrale su dvije ekipe, smjenjivale su se u vođstvu do 30 sekundi do kraja prve četvrtine kada je Srbija povela 6:4. Crna Gora je uzvratila sa tri vezana gola, dolaze "ajkule" i do plus +3, a na poluvremenu naša selekcija vodila je 10:8.

Odlični Janović vratio je tri gola prednosti, nešto kasnije i Ukropina je bio precizan za 13:10, a Petković siguran za velikih četiri gola prednosti na kraju trećeg perioda igre.

Prvi gol na meču Đuro Radović je dao za 15:10, a onda tri uzastopna Srbije koja smanjuje na tri minuta do kraja. Ćuk je smanjio na gol zaostatka, na drugoj strani Spaić je izborio peterac, precizan je bio Ivović za 16:14, što je bio i krajnji rezultat meča.

Crnogorsku selekciju do pobjede protiv Srbije vodili su Aleksandar Ivović i Mlađan Janović sa po tri gola, dok su po dva postigli Marko Petković, Aleksa Ukropina, Vladan Spaić i NIkola Murišić.

Po jednom u listu strijelaca upisali su se Đuro Radović i Dragan Drašković.

U selekciji Srbije najbolji je bio Duško Pijetlović sa četiri gola.

CRNA GORA - SRBIJA 16:14 (5:6, 5:2, 4:2, 2:4)

Sudije: Budramis (Grčka), Gomez (Španija).

CRNA GORA: Lazović, Dr. Brguljan, Đ. Radović 1, Petković 2, Banićević, Popadić, Janović 3, Ukropina 2, Ivović 3, Spaić 2, Drašković 1, Murišić 2, Kandić.

SRBIJA: Rističević, Mandić 1, Dedović 1, Ranđelović, Ćuk 1, Pijetlović 4, Lazić, Aleksić, Jakšić 1, Filipović 3, Stojanović, Rašović 3, Mitrović.

Portal Analitika