Zanimljivosti

Prepakovana

Nije ništa neobično i novo da jedan automobil nosi različite ambleme, ali je interesantno da je to sada uradila i Tojota i to sa svojim najpopularnijim modelom, malim „jarisom“. Ovo je uradila i isti model predstavila uoči svjetske premijere zakazane za 17. april i auto-salon u Njujorku.
Prepakovana
Nova PobjedaIzvor

Iskreno, za neke možda iznenađenje, ne i za kupce na američkom tržištu gdje se već prodaje „jaris sedan“ koji je baziran na limuzinskoj verziji takođe popularnog „malog“ modela konkurentske kuće Mazde, model „mazde 2“. Tojota je sada saradnju sa drugim japanskim proizvođačem proširila i na hečbek za 2020. godinu. Dizajn spoljašnjosti i unutrašnjosti novog „jarisa“ očigledno je preuzet od aktuelne „mazde 2“, uz drugačiji oblik maske hladnjaka i sa Tojotinim amblemom između farova. 

Specifikacije su tek djelimično objelodanjene, pa tako za sada se zna da je dužina novog „jarisa“ 4.105 mm i da je međuosovinsko rastojanje duže za 61 mm nego na prethodnoj generaciji, što će uticati na povećanje komfora u putničkoj kabini, naročito za one koji sjede pozadi. Uz više prostora za putnike, budućim vlasnicima ovog automobila na raspolaganju je veći prtljažnik nego prije. 

Tojota je objavila da će novi „jaris“ za pogon koristiti 1,5 litarski četvorocilindraš sa 107 KS (79 kW), a ovaj motor će, barem na američkom tržištu, biti uparen sa šestobrzinskim automatikom. Nakon što je specijalno dizajnirala i napravila limuzinu za predsjednika Rusije Putina, kompanija Aurus se nije zaustavila na tom automobilu, već je na ovogodišnjem Salonu automobila u Ženevi predstavila super luksuzni automobil visoke klase koji se mjeri sa automobilima visoke klase poznatih svjetskih proizvođača. 

Da ne razmišlja samo o ovakvim automobilima, pokazuje i posljednji model u verziji luksuznog kombija. Ako ste se ikada pitali kako bi izgledao kombi u formi Rols Rojsa, onda možda postoji odgovor na to pitanje. Aurus je predstavio svoj najnoviji model. U pitanju je model „arsenal“, koji stiže nakon „senata“, a ima veliku uglastu rešetku i velike vazdušne otvore sa hromiranim detaljima. 

Djeluje praktično, sa visokim krovom i kliznim vratima, a zadnji prozori se mogu otvoriti. Aurus nije otkrio mnogo o ovom kombiju, a smatra se da bi ga mogao pokretati hibridizovan V8 motor sa 590 KS i 880 Nm obrtnog momenta. Svi modeli ovog brenda zasnovani su na modularnoj platformi, što znači da se lako može izmijeniti njihova dužina, međuosovinsko rastojanje i, zapravo, kompletan tip vozila. 

Iskreno, Rusi punom parom kreću u proizvodnju luksuznih modela koji garantuju bezbjednost i vožnju na visokom nivou. mobil nosi različite ambleme, ali je interesantno da je to sada uradila i Tojota i to sa svojim najpopularnijim modelom, malim „jarisom“. Ovo je uradila i isti model predstavila uoči svjetske premijere zakazane za 17. april i auto-salon u Njujorku.
 

Portal Analitika