Gardašević sedmi u Antaliji

Odličan nastup Nebojše Gardaševića na gran priju u Antaliji.
Gardašević sedmi u Antaliji Foto: UCG
Portal AnalitikaIzvor

Aktuelni prvak Balkana Nebojša Gardašević je danas, drugog dana takmičenja na Grand Prix turniru u Antaliji osvojio VII mjesto i značajne olimpijske bodove u kategoriji do 81 kg.

Gardašević je za ulazak u polufinale poražen od ruskog reprezentativca Khalmurzaeva, vlasnika olimpijskog zlata.

Nakon neizvjesnog meča, u kome je Gardašević pokazao da pripada samom svjetskom vrhu boraca kategorije do 81 kilogram, Khalmurzaev je na početku meča stekao prednost koju je znalački sačuvao do kraja meča i plasirao se u polufinale.

Gardašević je predhodno savladao Koughlana (AUS) i Santoša (BRA).

U repasažnom meču Nebojša je poražen od Valos – Fortiera iz Kanade, osvajača brojnih medalja sa olimpiskih i svjetskih prvenstava.

"Nebojša je borac koji može da dobije svakoga u kategoriji do 81 kg. Danas je malo hvalilo do medalje, a prvenstveno je presudilo to što je od iscrpljujućeg meča sa olimijskim šampionom Khalmurzaevom, do sledećeg meča sa kanađaninom Valosom prošlo manje od 5 minuta, što je svakako bilo veoma malo za odmor za  meč sa takmičarom kakav je Valos, koji je takođe osvajač svjetskih i olimpijskih medalja. Veoma je važno da je Nebojša osvojio važne olimpijske bodove i siguran sam da će u narednom periodu biti sve bolji i bolji", zaključio je nacionalni trener Rajko Mrvaljević.

Sjutra će na tatami u Antaliji  izaći Danilo Pantić, koji u kategoriji do 100 kg za protivnika u prvom kolu ima Darviš Ramadana iz Egipta.
 

Portal Analitika