Abiznis

Crnogorska pita Kusovca: Koliko je novca opštine Tivat u Atlas banci?

  Opštinski odbor Crnogorske u Tivtu  tvrdi da je na računima Atlas banke u koju je juče uveden stečaj ostalo dva miliona eura opštine Tivat.
Crnogorska pita Kusovca: Koliko je novca opštine Tivat u Atlas banci?
Izvor

"Upravo se dešava kataklizma po opštinski budžet zbog užasavajuće lošeg upravljanaj finansijama Opštine Tivat od strane doktora ekonomskih nauka Siniše Kusovca godinama unazad, ranije sa mjesta potpredśednika, a u zadnjih osam mjeseci sa mjesta prvog čovjeka Optine Tivat, kao i njegovih kadrova, eksperata finansijske struke iz DPS-a. Dva miliona eura živog, postojećeg novca na računima Opštine Tivat u Atlas banci, odoše k’o rukom odnešeni. Podrugljivo, šarlatanski i krajnje neuko je doktor ekonomskih nauka komentarisao našu ekspertsku finansijsku analizu u vezi ovog slučaja, a ispostavilo se da smo bili debelo u pravu,“ saopštio je Goran Božović, predsjednik OO Crnogorske Tivat i član Predsjedništva Crnogorske.

Crnogorska zahtijeva da Kusovac javno saopšti građanima Tivta koliki je tačan iznos novca na računima Opštine Tivat u Atlas banci u trenutku uvođenja stečaja; zašto su toliki novac držali na jednom mjestu; koje su mjere preduzeli od uvođenja prinudne uprave u Atlas banci kako bi ublažili nastupajuće gubitke; i da li se građani Tivta od ova dva miliona eura mogu ičemu nadati ako se zna da po Zakonu o zaštiti depozita Opština nema pravo na isplatu garantovanog depozita.

Takođe, Crnogorska zahtijeva da finansijski menadžment Opštine građanima Tivta precizno saopšti kako će se ova situacija reflektovati na budžet grada, i na koji način misle nadomjestiti manjak od dva miliona eura.

 

Portal Analitika