Ostalo

Pripreme za organizaciju Igara malih zemalja Evrope u završnoj fazi

Pripreme za organizaciju Igara malih zemalja Evrope (IMZE), koje će od 27. maja do 1. juna biti održane u Crnoj Gori, ulaze u završnu fazu, saopšteno iz Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK).
COK
COK
Portal AnalitikaIzvor

Navodi se da će se preko 900 sportista iz devet država takmičiti u deset disciplina, u Budvi, Baru, Podgorici, Cetinju i Tivtu.

Saopšteno je da su gosti COK predstavnici svih nacionalnih olimpijskih komiteta – šefovi misija, kao i članovi Tehničkog komiteta Igara malih zemalja, koji su obišli sva borilišta i posjetili smještajne kapacitete.

Navodi se da su gosti dobili sve potrebne informacije oko organizacije prvog multi-sportskog takmičenja i najmasovnije sportske manifestacije ikad održane u Crnoj Gori.

“Mislim da su naši gosti izuzetno zadovoljni onim što su vidjeli, objektima kojima raspolažemo i u kojima ćemo ih dočekati krajem maja”, kazao je sportski direktor COK-a, Predrag Marsenić.

Šef misije tima Andore Đordi Orteu kazao je kazao je da postoje mali problemi sa atletskom stazom.

“Košarkaška dvorana u Baru je sjajna, bazen takođe, postoje mali problemi sa atletskom stazom, ali biće sve u redu, siguran sam. Mi jedva čekamo početak, dolazimo sa 50-ak sportista i nadamo se da ćemo se vratiti sa medaljama”, kazao je Orteu.

Šefica misije kiparskog tima, Olga Piperidu istakla je da je ubijeđena da će Crna Gora biti dobar domaćin.

“Vidimo veliku želju da sve bude spremno i biće tako na osnovu onoga što smo vidjeli. Radujemo se dolasku, imaćemo, vjerujem, dobar tim, spreman da se takmiči na visokom nivou”, kazala je Piperidu.

Igre malih zemalja, na kojima učestvuju sportisti iz država koje imaju manje od milion stanovnika - Andore, Malte, San Marina, Lihtenštajna, Luksemburga, Kipra, Islanda, Monaka i Crne Gore – održavaju se od 1985. godine, pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta.

“Posebno smo ponosni na činjenicu da će plivačko takmičenje biti kvalifikaciono za Olimpijske igre u Tokiju, što se prvi put događa na Igrama malih zemalja. Međutim, ovo je manifestacija kojoj se raduju svi učesnici i za koje se sportisti posebno spremaju”, naglasio je Marsenić.

Portal Analitika