Društvo

Produžiće radno vrijeme za izdavanje dokumenata

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) uvešće, najvjerovatnije u maju, produženo radno vrijeme u Područnoj jedinici za građanska stanja i lične isprave Podgorica, kako bi administracija bila što dostupnija građanima.
Produžiće radno vrijeme za izdavanje dokumenata
MinaIzvor

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić je, kako je saopšteno, tim povodom obišao tu organizacionu jedinicu, koja prema statistici dnevno pruži oko dvije hiljade usluga građanima po različitim osnovama.

„Iz razgovora sa službenicima, kao i građanima, proistekla je potreba da , najvjerovatnije u toku maja, produžimo radno vrijeme u Područnoj jedinici za građanska stanja i lične isprave Podgorica od sedam do 19 časova, a pružanje šalterskih usluga građanima od osam do 18 časova“, kazao je Nuhodžić. 

Cilj ove odluke je, kako je rekao, da komunikacija MUP-a sa građanima bude što kvalitetnija, da službe budu što efikasnije i bliže građanima i da se skrati vrijeme čekanja na šalterske usluge. 

Nuhodžić je podsjetio da je aktuelno radno vrijeme područnih jedinica i filijala za građanska stanja i lične isprave u crnogorskim gradovima od sedam do 15 sati, do je rad sa građanima od osam do 14 časova.

On je najavio uvođenje desetosatnog radnog vremena od sedam do 17 časova, odnosno pružanje usluga građanima od osam do 16 sati u područnicama u primorskim gradovima, koje će biti uspostavljeno tokom ljetnjih mjeseci, od juna do avgusta, kako bi usluge građanima, turistima i privrednicima u ovom dijelu zemlje učinili što dostupnijim i kvalitetnijim u najfrekventnijem periodu godine.

Navodi se da MUP radi na realizaciji projekta uvođenja dokumenata treće generacije, što će.

Nuhodžić je rekao da će to u velikoj mjeri objediniti usluge iz domena javne uprave i povećati kvalitet usluga, u skladu sa standardima Evropske unije.

"Dinamika aktivnosti MUP-a u oblasti građanskih stanja dodatno je osnažena i podrškom organizaciji konzularnih dana, tokom kojih usluge pribavljanja putnih isprava činimo dostupnim i našim građanima u inostranstvu posredstvom mobilne biometrijske kancelarije MUP-a, a ova dobra praksa nastaviće se i u narednom periodu", kaže se u saopštenju Ministarstva.

Portal Analitika