Društvo

Nuhodžić: Usluge MUP-a po mjeri savremenog društva

Kako bi administraciju učinili što dostupnijom građanima i prilagodili potrebama savremenog društva, Ministarstvo unutrašnjih poslova će u narednom periodu uvesti produženo radno vrijeme u Područnoj jedinici za građanska stanja i lične isprave Podgorica.
Nuhodžić: Usluge MUP-a po mjeri savremenog društva
Portal AnalitikaIzvor

Ovim povodom ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić obišao je ovu organizacionu jedinicu, koja prema statistici dnevno pruži oko 2000 usluga građanima po različitim osnovama.

„Iz razgovora sa službenicima, kao i građankama i građanima, proistekla je potreba da u narednom periodu, najvjerovatnije u toku mjeseca maja, produžimo radno vrijeme u Područnoj jedinici za građanska stanja i lične isprave Podgorica od 7 do 19 časova, a pružanje šalterskih usluga građanima od 8 do 18 časova“, kazao je ministar Nuhodžić.

Cilj ove odluke je, kako je kazao ministar, da komunikacija MUP-a sa građanima bude što kvalitetnija, da službe budu što efikasnije i bliže građanima, te da se skrati vrijeme čekanja na šalterske usluge. 

Ministar je podsjetio da je aktuelno radno vrijeme područnih jedinica i filijala za građanska stanja i lične isprave u crnogorskim gradovima od 7 do 15 časova, do je rad sa građanima organizovan u perodu od 8 do 14 časova.

Ovom prilikom on je najavio uvođenje desetočasovnog radnog vremena od 7 do 17 časova, odnosno pružanje usluga građanima od 8 do 16 časova u područnicama u primorskim gradovima, koje će biti uspostavljeno tokom ljetnjih mjeseci – od juna do avgusta -  kako bi usluge građanima, turistima i privrednicima u ovom dijelu zemlje učinili što dostupnijim i kvalitetnijim u najfrekventnijem periodu godine.

Ministarstvo unutrašnjih poslova takođe radi na realizaciji projekta uvođenja dokumenata treće generacije, što će, kako je najavio ministar, u velikoj mjeri objediniti usluge iz domena javne uprave i povećati kvalitet usluga, u skladu sa standardima Evropske unije.

Dinamika aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova u oblasti građanskih stanja dodatno je osnažena i podrškom organizaciji konzularnih dana, tokom kojih usluge pribavljanja putnih isprava činimo dostupnim i našim građanima u inostranstvu posredstvom mobilne biometrijske kancelarije MUP-a, a ova dobra praksa nastaviće se i u narednom periodu.

Portal Analitika