Društvo

Neće biti gradnje bungalova na Crnom jezeru

Ministar turizma i održivog razvoja, Pavle Radulović kazao je da će povući Plan privremenih objekata u Nacionalnom parku „Durmitor“ i obećao da uz put od rampe ka Crnom jezeru neće biti građevinskih radova.
Neće biti gradnje bungalova na Crnom jezeru
Portal AnalitikaIzvor

Radulović je ovo kazao na sastanku koji je održan danas na Žabljaku u organizaciji Udruženje turističkih radnika Žabljaka i na kojem su, pored ministra, prisustvovali i direktor JP Nacionalni parkovi Crne Gore Elvir Klica, eksperti i predstavnici nevladinih organizacija.

Poslanici SO Žabljak jednoglasno su juče donijeli zaključke kojim Ministarstvu turizma i održivog razvoja predlažu da stave van snage Plan privremenih objekata u dijelu koji se odnosi na NP “Durmitor” i da ponište tender za izvođenje radova na izgradnji komunalne infrastrukture u dijelu ulice Jovana Cvijića, od rampe do Crnog jezera.

Planom kojim je predviđena gradnja bungalova i restorana na Crnom jezeru bio je nezadovoljan veliki broj građana koji za sjutra planiraju protest kod rampe na ulazu u park, pod sloganom „Dalje nećeš moći“.

Sastanku nije prisustvovao vlasnik "Explorera", Luka Bulatović, direktor firme kojoj je posao bio dodijeljen, niti predstavnici te firme.

Portal Analitika