Društvo

OEBS prepoznaje važnu ulogu mladih

Organizacija za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) prepoznaje značaj rada sa mladima i njihovu važnu ulogu u izgradnji mirnog i bezbjednog okruženja, poručila je ambasadorka Misije OEBS-a u Crnoj Gori, Mariz Davije.
OEBS prepoznaje važnu ulogu mladih
Portal AnalitikaIzvor

Ministarstvo sporta i mladih, uz podršku Misije OEBS-a u Crnoj Gori, organizovalo je u Budvi Konferenciju posvećenu jačanju jadransko-jonske saradnje u oblasti omladinske politike.

Konferencija je okupila 50 predstavnika država Jadransko-jonske inicijative, međunarodnih i regionalnih organizacija, domaćih institucija i nevladinih organizacija.

Ministar sporta i mladih Nikola Janović je ocijenio da je crnogorsko predsjedavanje Inicijativom, koja promoviše ekonomski i društveni rast u regionu, kao i evropsku integraciju Zapadnog Balkana, za Crnu Goru od posebne važnosti. 

“Ostvarivanjem bliske saradnje sa državama regiona kao i državama članicama Evropske unije, Crna Gora aktivno učestvuje u definisanju prioriteta koji su od značaja za cijeli jadransko-jonski region. U svim oblastima od zajedničkog interesa na regionalnom nivou, treba istrajno i posvećeno raditi na unapređenju uslova i stvaranju prilika za mlade ljude”, kazao je Janović.

Na Konferenciji prvi put učestvuju predstavnici nadležni za oblast omladinske politike iz zemalja članica Jadransko-jonske inicijative, sa ciljem intenziviranja saradnje u ovoj oblasti.

„Crnogorsko predsjedavanje Jadransko-jonskom inicijativom bilo je veoma uspješno i čestitam vam na naporima koje ulažete u razvijanju partnerstava sa svim državama regiona“, kazao je ambasador Fabio Pigliapoco.

Janović je zaključio da je ovaj skup bio prilika za razmatranje ključnih izazova i ostvarenih rezultata i za razmjenu iskustava između država regiona u vezi sa unapređenjem položaja mladih.

Portal Analitika