Region

"U bre što mrzim tu adresu, tu živi onaj Šiptar... Ja mu kažem: 'To mi je otac'"

Na kraju treće godine Akademije je posljednja tura mojih ortaka otišla. Već je krenula „balvan revolucija“ i ja sam počeo da razmišljam o odlasku...
"U bre što mrzim tu adresu, tu živi onaj Šiptar... Ja mu kažem: 'To mi je otac'"
Portal AnalitikaIzvor

Prvo ljeto u kojem nijesmo išli u Hrvatsku na more bilo je 1991. To ljeto smo bili na Ibici i već smo tada razmišljali da tražimo američke vize u američkoj ambasadi u Barseloni, ali je bio praznik, ambasada je bila zatvorena, pa smo se vratili u Beograd.

I onda me je sačekala jedna od prvih filmskih ponuda – „Bulevar revolucije“, ispričao je u velikoj ispovijesti za Nedeljnik glumac Uliks Fehmiu, prisjećajući se kako je "u ono vrijeme" napustio zemlju.

U međuvremenu su se, kako je rekao, zatvorile granice, a on je ostao u Srbiji i krenuli su da mu stižu pozivi za vojsku i vojne vježbe.

"Otišli su iz Beograda Rade Šerbedžija i Haris Burina. Jedne noći sam se vraćao kući taksijem sa drugom i dvije drugarice iz 'Nane'. Kad sam rekao taksisti adresu, rekao je: 'U bre što mrzim tu adresu!' – 'Zašto?', pitao sam ga. 'Pa tu živi onaj Šiptar, mamu mu j**em, valjda se već odselio na Kosovo.' Ja mu kažem: 'To mi je otac', a on: 'Au, eto s**nja!' Ali nije to u mom životu bilo ništa novo. Nijesam zbog toga otišao. Nijesam htio da idem u vojsku, u bilo koju vojsku nijesam htio da idem. Moji drugovi su u Americi krenuli sa pekarom. Pitali su me za pomoć i Bekim mi je dao neku sitnu lovu da im pošaljem. Tako da sam postao dio te pekare dok sam još bio ovdje", ispričao je između ostalog u intervjuu Uliks Fehmiu.

Portal Analitika