Zabava

Razvod vrijedan 36 milijardi dolara

Osnivač „Amazona“ Džef Bezos i njegova bivša supruga Mekenzi okončali su rekordnu brakorazvodnu nagodbu, po kojoj je njemu pripalo 75 odsto dionica u tehnološkom gigantu, a njoj skoro 36 milijardi dolara u dionicama.
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Magazini Izvor

Gospođa Bezos će zadržati samo četiri odsto udjela u maloprodajnom gigantu „Amazonu“ koji je njen muž osnovao prije 25 godina u garaži njihove kuće u Sijetlu, a u kome je ona bila prvi zaposleni radnik.

Mekenzi će se odreći i svog udjela u Vašington postu i u kompaniji za svemirska istraživanja „Blu spejs“. Pored toga, svome bivšem mužu je prepustila i upravljačka prava nad njenim dijelom akcija.

Prema magazinu Forbs, poslije ovog brakorazvodnog sporazuma Mekenzi će se naći na trećem mjestu liste najbogatijih žena na svijetu, iza naslednice „Loreala“, Fransoaz Betenkur Majers i Alis Valton vlasnice „Volmarta“.

Džef Bezos će se i dalje zadržati na prvom mjestu liste najbogatijih ljudi na svijetu, čije bogatstvo Forbs procjenjuje na 110 milijardi dolara, a ispred suosnivača „Majkrosofta“, Bila Gejtsa i industrijalca Vorena Bafeta.

Gospođa Bezos je na svom nedavno otvorenom nalogu na Tviteru pustila prvu objavu u kojoj je se zahvaljuje što su parnicu okončali uz uzajamno uvažavanje i podršku. Isto je učinio i njen bivši muž, zahvalivši se svima na pomoći i razumijevanju, a posebno Mekenzi.

Par, koji ima četvoro djece, bio je zajedno još prije nego što je gospodin Bezos osnovao Amazon 1994. godine. Mekenzi Bezos je uspješan romanopisac i već ima dvije objavljene knjige.

Na Univerzitetu Prinston pohađala je kurs kreativnog pisanja kod čuvene spisateljice Toni Morison koja ju je smatrala najboljim studentom od svih.

Bračni par Bezos su vijest o razvodu objavili u januaru ove godine, pošto su u javnost procurile informacije o Džefovoj ljubavnoj aferi s televizijskom voditeljkom Loren Sančez.

Portal Analitika